avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren fara acte!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren fara acte!

Buna ziua.
Ma numesc Mihu Cristi si vreau sa adresez o intrebare in legatura cu mostenirea unor terenuri agricole de la bunicii mei.
Problema este in felul urmator:
Bunica mea a mostenit la rangul ei aproximativ 3 Ha de teren agricol de la parintii ei.Bunica mea mai are 6 frati care au primit si ei la randul lor aceeasi suprafata.
Problema este ca niciunul dintre frati nu are acte pe acele suprafete de teren.
Tatal meu a incercat sa faca acte pe cele 3 Ha ale bunicii dar nu a reusit,lovindu-se la primarie de un refuz.Acest refuz suna cam asa "Domnule Mihu imi pare rau dar nu va putem ajuta. Ca sa beneficiati de suprafata de 3 Ha trebuie sa dati primaria in judecata".Intrebarea mea este: Cum se poate rezolva, chiar trebuie sa se ajunga in instanta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:40, 24 Iulie 2016
Daca nu exista acte atunci de unde stiti cate hectare au fost mostenite de bunica si fratii ei?
Pentru a da primaria in judecata trebuie sa detineti cel putin un act din arhivele statului sau o dovada a detinerii terenurilor de catre bunici sau strabunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)