avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă teparii care iti dau de lucru
Discuție deschisă în Discuţia la modă

teparii care iti dau de lucru

Daca cumva ati citit anunturile de angajare de la ziare locale regionale si chiar nationale ca sa nu mai zic site de specialitate de pe internet toate sunt pline cu anunturi de angajare in strainatate de obicei anglia si germania .
Pe langa infractorii ilegali ca sa ii numesc asa traficanti de persoane in diverse scopuri (cersit ,prostitutie,folosire persoane pt furturi marunte care sa le aduca profit ),in spatele acestor anunturi se mai ascunde o specie de infractori aproape legali ,respectiv cei care iti promit locuri de munca drept conslieri vanzari infirmiera si altele toate desigur fara experienta si imediat cum aplici la acestea esti si sunata de firmele respective care iti ofera fara a avea experienta ,fara a stii limba tarii respective cam deloc iti ofera locuri de munca promitandu-ti sume de bani de pana la 2000 si ceva de euro lunar.
Am aplicat si eu de pura curiozitate la aa anunturi de pe net ce am descoperit ma facut sa rad cu pofta eram sunata si la 10 minute de catre aceste firme de parca as fi fost vreo savanta care imi promiteau castiguri si de 2000 euro pe luna chair daca habar nu aveam de limba tarii respective sau nu aveam experienta in meseria pe care o solicitam ,mi se prezenta de catre toate aceste firme un viitor roz ,dar mi se spunea mereu ca trebuie sa ahcit sume si de 6000-7000 lei drept comisioane prima luna cazare etc ,la care desigur ca le-am spus ca nu am de unde sa fac rost de asa bani si gata .
Cel mai comic a fost discutia cu repezentatii unei asa zise firme de recrutari din constanta care dupa ce mi-au zis ca am un viitor luminat plin de bani miau cerut sa am 7000 lei drept comisioane cazare prima luna etc .cand le-am zis ca nu am asa bani nici macar 10% din ei mi-au zis ca sa ii imprumut de la prieteni ,cand am zis ca nu am prieteni cu bani ca sa fac imprumut la banca ,cand am zis ca nu imi dau ca n-am garantii de oferit atunci sau enervant si din vocea amabila sa transformat in o voce foarte acra de mi-a strigat "du-te dracu de miloaga " si mi=a fost inchis telefonul in nas .
Pe scurt aceste firme de cer diverse comisioane mai ales la aceste sume persoanelor solicitante de locuri de munca de fapt nu le ofera niciun loc e munca si nu fac decat sa ii jupoaie de bani (unii chiar se imprumuta sa starnga asa bani si in final stiu o persoana de s-a sinucis cand pierdut banii cu acesti escroci ) si culmea ceea ce fac prin folosirea de tot felul de acte fac aceste excrocherii aproape legale si foarte greu chiar imposibil de dovedit in instanta .
Ca sfat cascati bine ochii cand vi se ofera un loc foarte bun de munca caci daca nu deschideti ochii deschide-ti punga
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
alina_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:13, 24 Iulie 2016
alina_25 a scris:

fac aceste excrocherii aproape legale si foarte greu chiar imposibil de dovedit in instanta .

Aveti perfecta dreptate
Datorita lipsei acute de locuri de munca,pe considerentul ca oamenii mai au incredere in semeni,datorita atitudinii convingatoare a teparilor,multi cad victime si intradevar pot suferi inclsiv financiar
Dar daca,persoana interesata de un loc de munca ,mai este si constienta de riscuri,chiar daca se implica in eventuale demersuri acceptare/angajare ,isi iau masuri de siguranta pentru a putea demonstra daca au avansat eventuale sume de bani
Problema dureroasa consta in acea ca ,in unele cazuri chiar daca obtin hotarare favorabila,
nu mai pot recupera prejudiciul financiar pentru ca teparii stiu sa isi puna la adapost castigurile dar sa se asigure ca nu pot fi executati silit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țepele de pe internet alina_25 alina_25 O fosta colega de scoala actualmente studenta la facultatea de jurnalism a primit ca tema realizarea unei achete jurnalistice si si-a ales ca tema ... (vezi toată discuția)
Practici de tip piramidal Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu As dori sa atrag atentia asupra anunturilor pentru munca la domiciliu care sunt in mai toate publicatiile si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra privind ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumuturi alexandrumartyn alexandrumartyn Buna ziua, Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul \\\\"persoana fizica (chiar si PFA) ... (vezi toată discuția)