avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... practici de tip piramidal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

practici de tip piramidal

As dori sa atrag atentia asupra anunturilor pentru munca la domiciliu care sunt in mai toate publicatiile si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra privind urmatoarele aspecte:
1.Ofertele promoveaza practicile jocurilor piramidale de tip Caritas,Gerald,Delphin International;un exemplu:Pentru a putea să ai câştiguri fabuloase trebuie să racolezi pe internet şase persoane care la rândul lor să găsească alte şase persoane,care să cumpere produse dintr-un singur loc de la o firma,ş.a.m.d.
2.Care este legislatia actuala în vigoare care interzice astfel de practici?
3.Oare ziarele locale sau centrale nu ar trebui să filtreze aceste anunţuri care sunt înşelătoare pentru şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:55, 13 Iulie 2009
Eeeh... Multe sunt ”semi-legale”... si sunt publicate pe te miri unde...

Legislatie ar fi...
L.privind combaterea concurentei neloiale (L. 11/29.01.91); L concurentei (L.21/10.04.96) – ambele au tot fost modificate; OUG 99/29.08.2000 (aprobata prin L 650/ 7.12.2002) privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, OUG din care citez art 43:
Sunt considerate practici comerciale interzise:
a) vanzarea piramidala, vanzarea practicata prin procedeul denumit ”bulgare de zapada” sau orice alte procedee similare care constau in special in a oferi produse/servicii consumatorilor facandu-i sa spere ca le vor obtine fie cu titlu gratuit, fie la un pret redus fata de valoarea lor reala si conditionand vanzarile de plasarea contra plata de bonuri, tichete, cupoane ori a altor titluri similare catre terti sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri;
b) faptul de a propune unei persoane sa colecteze adeziuni sau sa se inscrie pe o lista facand-o sa spere castiguri financiare rezultate din progresia geometrica a numarului de persoane recrutate sau inscrise.

P.S. In Franta este autorizat procedeul offre-ami...

Aceste dispozitii legale pot fi ocolite destul de usor, pt ca acei comercianti sa fie exact la limita legalitatii...

Nu stiu cat ar trebui ca scriitorii la ziare sa filtreze anunturile de gen, dar ei se ”acopera” cu anunturi ca: ”nu raspundem pt continutul anunturilor publicate”...

In alta ordine de idei: ati fi foarte surprins sa aflati ce categorici sunt cei care se angajeaza in asemenea practici comerciale si cum ii acuza de negativism pe aceia care incearca sa le arate ca nu vor castiga asa mult cum li se promite – ba chiar au de pierdut o multime de bani pana sa inceapa chiar si castigurile modeste... Chiar daca le scriu ”balanta” veniturilor si cheltuielilor si reies venituri mici in comparatie cu toate cheltuielile (chiar si dupa un an de activitate) tot nu pot fi convinsi ca nu ei sunt cei care castiga! :weg:
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Http://mywin.ro - o alta escrocherie? newcristy newcristy Buna ziua, Am dat, de curand, de un alt site de licitatii online de tip piramidal care pare sa functioneze nestingherit. Din cate stiu eu aceste practici ... (vezi toată discuția)
Este legal site-ul mywin.ro? Denisababy Denisababy Buna ziua, As vrea sa deschid si eu un site de genul www.MyWin.ro , www.Mr123.com, www.free1.co.il etc care vad ca sunt foarte populare afara. Din ce am citit ... (vezi toată discuția)
Escrocherie, facuta cu cap? darkdesign darkdesign Am dat de curand peste o serie de siteuri, care au ca momeala Licitatia online a unor produse. Sa scurtez putin din continut si sa trec la subiect. Ei spre ... (vezi toată discuția)