avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... http://mywin.ro - o alta escrocherie?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

http://mywin.ro - o alta escrocherie?

Buna ziua,
Am dat, de curand, de un alt site de licitatii online de tip piramidal care pare sa functioneze nestingherit.
Din cate stiu eu aceste practici sunt interzise si pedepsite prin lege cu inchisoare pana la 5 ani.
Acum probabil o sa-mi spuneti ca o sa ii prinda pana la urma, dar va mai dura pana se vor autosesiza autoritatile si ca probabil nu ii vor gasi pe proprietari.
Dar intrebarea mea este, din moment ce accepta plata prin card, este clar ca banii luati utilizatorilor se duc la o persoana anume, care reprezinta firma respectiva, deci destul de usor de prins, de ce nu s-a intamplat asta pana acum ?
Cel mai recent răspuns: newcristy , utilizator 12:00, 24 Martie 2010
Daca este vorba de licitatii de bunuri nu este ilegal.
Ceea ce se va intampla ulterior cu banii poate constitui insa o alta problema...
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am gasit intr-un alt topic urmatoarele:
Art. 36.(ord 99/2000) - Sunt considerate practici comerciale interzise:
a) vânzarea piramidală, vânzarea practicată prin procedeul denumit "bulgăre de zăpadă" sau orice alte procedee similare care constau în special în a oferi produse/servicii consumatorilor făcându-i să spere că le vor obţine fie cu titlu gratuit, fie la un preţ redus faţă de valoarea lor reală şi condiţionând vânzările de plasarea contra plată de bonuri, tichete, cupoane ori a altor titluri similare către terţi sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri;

Deci ce fac ei este ilegal, deci intrebarea ramane!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal site-ul mywin.ro? Denisababy Denisababy Buna ziua, As vrea sa deschid si eu un site de genul www.MyWin.ro , www.Mr123.com, www.free1.co.il etc care vad ca sunt foarte populare afara. Din ce am citit ... (vezi toată discuția)
Practici de tip piramidal Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu As dori sa atrag atentia asupra anunturilor pentru munca la domiciliu care sunt in mai toate publicatiile si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra privind ... (vezi toată discuția)
Escrocherie, facuta cu cap? darkdesign darkdesign Am dat de curand peste o serie de siteuri, care au ca momeala Licitatia online a unor produse. Sa scurtez putin din continut si sa trec la subiect. Ei spre ... (vezi toată discuția)