avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutati-ma,va rog!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutati-ma,va rog!

Mama mea are dinaintea casatoriei o casa, pe numele ei.prin contract de vanzare-cumparare. la momentul respectiv i s-a spus ca nimeni ia afara de ea nu va avea dreptul la proprietatea respectiva.Ea s-a casatorit.Au trecut 10 ani de casatorie,ni s-a spus ca si sotul ei are dreptul la proprietatea respectiva ? este adevarat asa ceva ? cum este posibil ? daca are proprietatea prin contract de vanzare-cumparare,si o are dinaintea casatoriei cu respectivul.Va rog mult ajutati-mam
Cu respect,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:42, 21 August 2009
Fi linistita. Cine ti-a spus asa ceva, ti-a spus o mare prostie. Sotul mamei tale nu are drept de proprietate asupra apartamentului.

S-a mai discutat si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii! imobilul apartine de drept doar mamei dumneavostra.
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

Sotul va avea dreptul doar la cota parte din valoarea investitiilor efectuate de-a lungul celor 10 ani , investitii efectuate pentru imbunatarirea imobilului si in masura in care dovedeste ca le-a facut tinandu-se cont de mai multe aspecte financiare
Sotul nu are niciun drept de proprietate, nici acum si niciodata, asupra bunurilor proprii dobandite de sotie inainte de incheierea casatoriei sau dobandite doar de sotie - prin donatie sau testament - in timpul casatoriei. ;)
Va multumesc frumos pentru ajutor.
daca mama ta decedeaza inaintea lui sotul supravietuitor are drept de mostenire la locuinta in cazul in care nu are alta.

Alte discuții în legătură

Salut adriancta adriancta daca am avutcasa inainte de casatorie si sunt casatorit de 6 uni ,si vrau sa dvortez are si partenerul dreptul la locuinta???? (vezi toată discuția)
Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)
Subiect cobzaru dorel cobzaru dorel AM UN COPIL DINTR-O CASATORIE ANTERIOARA SI O CASA A MEA. VREAU SA MA RECASTORESC CU UN BARBAT CARE ARE SI EL UN COPIL SI O CASA . VREAU SA STIU DACA MA TREC ... (vezi toată discuția)