avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutati-ma,va rog!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutati-ma,va rog!

Mama mea are dinaintea casatoriei o casa, pe numele ei.prin contract de vanzare-cumparare. la momentul respectiv i s-a spus ca nimeni ia afara de ea nu va avea dreptul la proprietatea respectiva.Ea s-a casatorit.Au trecut 10 ani de casatorie,ni s-a spus ca si sotul ei are dreptul la proprietatea respectiva ? este adevarat asa ceva ? cum este posibil ? daca are proprietatea prin contract de vanzare-cumparare,si o are dinaintea casatoriei cu respectivul.Va rog mult ajutati-mam
Cu respect,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:42, 21 August 2009
Da, dupa moartea mamei, vin la succesiune mostenitorii. Daca aceasta mai este casatorita, sotul supravietuitor va dobandi cu titlu de drept de mostenire 1/4 din imobil dar, pana atunci, mama poate sa-i faca un act de donatie cu privire la imobil copilului sau si gata, sotul supravietuitor nu va mai avea ce mosteni! ...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut adriancta adriancta daca am avutcasa inainte de casatorie si sunt casatorit de 6 uni ,si vrau sa dvortez are si partenerul dreptul la locuinta???? (vezi toată discuția)
Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)
Subiect cobzaru dorel cobzaru dorel AM UN COPIL DINTR-O CASATORIE ANTERIOARA SI O CASA A MEA. VREAU SA MA RECASTORESC CU UN BARBAT CARE ARE SI EL UN COPIL SI O CASA . VREAU SA STIU DACA MA TREC ... (vezi toată discuția)