avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM perioada nedeterminata in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM perioada nedeterminata in concediu postnatal

Buna seara

O angajata intra in concediu postnatal insa in aceasta perioada semneaza un acord de incetare CIM cu acordul partilor. Aceasta incetare este legala din moment ce CIM era suspendat de drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 27 Iulie 2016
Da, este legala, chiar daca era in concediu medical.
in baza carui articol poate inceta CIM cand contractul e suspendat de drept?
cred ca trebuia asteptata revenirea si apoi incetarea.
1. Art.55 lit.b C.mun.

In acest caz, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

2. Si eu sunt de parerea dvs , ca incetarea va avea loc la revenirea in concediu medical, avand in vedere textul art.49 alin.6 C.mun., insa in practica am intalnit si situatiide genul in care c.i.m. a incetat pana la expirarea concediului medical.
multumesc, cred ca o sa pierdem sigur in instanta.
aveti idee ce inseamnca complexitate 13 scris pe coperta dosarului? e un dosar complex? usor?
Multumesc
Cred ca este scris : complet 13. Adica, litigiul se va judeca de catre completul nr.13.

Alte discuții în legătură

Optinerea prin "dol" a unei semnaturi. actul semnat poate fi anulat? Manole Dumitru Manole Dumitru O situatie, Un angajat al unei firme este chemat la \"Administratie\" sa semneze cerere de plecare in concediu de odihna, Dupa plecarea in concediul de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca bv96rrr bv96rrr Buna ziua, Am semnat un act aditional la CIM, prin care inceteaza CIM cu acordul partilor (fiind constrans).Acest act are cateva precizari cu data ... (vezi toată discuția)