avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? Ce pot sa fac?!!!

Buna ziua,

Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!!
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 01-10-2013.
Lucrez la aceasta firma din 2010, deci contractul mi-a fost prelungit deja de 2 ori cate 12 luni.
De ceva timp tot insist spe angajator sa imi faca contractul pe perioada nedeterminata intrucat doresc sa contractez un credit pt achizitionarea unei locuinte. Astazi am primit rezoliutie afirmativa pentru cererea mea, dar mi-au pus conditia sa semnez o cerere de demisie fara data, care sa ramana la dosar „pentru orice eventualitate”!!!!!! Vreau un sfat, va rog. Cum sa procedez?? Există o baza legala care sa anuleze acea demisie?? Problema este ca intentionez sa raman insarcinata si imi este teama ca atunci cand ii voi anunta oficial despre starea mea de graviditate sa nu foloseasca demisia pentru a ma da afara si astfel sa nu mai pot intra in concediu de crestere copil.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 24 Ianuarie 2013
Nu semnati nimic !
1. Angajatorul nu are nicio obligatie de a va modifica durata c.i.m. din determinata in nedeterminata ... nici instanta de judecat nu-l poate obliga la asa ceva.

2. Daca v-ati dat demisia la presiunea angajtorului atunci, veti putea sa sesizati instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovedeiti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Mai pe inteles, chiar acesa este motivul pentru care va pune sa semnati demisia fara data ca sa va poata da afara cand considera necesar. Riscul este mare !
Demisia reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului prin care acesta doreste incetarea raporturilor de munca. Fiind vorba despre vointa sa, angajatorul este obligat numai sa ia act de demisie, gestul salariatului netrebuind sa fie motivat in vreun fel.

O astfel de demisie semnata de catre salariat poate fi folosita oricand de catre angajator si, fata de terti, reprezinta actul care demonstreaza vointa salariatului de a inceta raporturile de munca.

Semnarea demisiei in alb este nelegala, fiind un viciu de consimtamant.
Scuzati ca intervin: toata lumea vorbeste de viciu de consintamant, dar cum poate fi dovedit acest viciu de consintamant?
Angajatorul doar nu o sa recunoasca in intasnta ca '-Da, eu am pus-o sa-si dea demisia'...
Doar daca se poate dovedii ca scrisul de pe demisie nu este al salariatei sau ca data demisiei nu este pusa de catre salariata (deoarece este alt scris) intrucat salariatei i s-a spus sa nu puna data pe acea demisie...
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
codulmuncii, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Constrangeri din partea angajatorului DVT DVT Buna seara! Am fost angajat la o companie de retail. Dupa boom-ul de vanzari septembrie-decembrie, in ianuarie s-a decis concedierea ultimilor angajati ... (vezi toată discuția)
Demisieabuziva aselajusto aselajusto lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in ... (vezi toată discuția)