avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisieabuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisieabuziva

lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in care ma obliga sa-mi dau demisia nustiu este legal sau nu.daca nu ce ar trebui sa fac sau unde ar trebui sa-ma adresez.multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 10:42, 31 Mai 2012
Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia .. in cazul in care se intampla acest lucru, aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca.

Prin urmare , daca demisionati veti putea sa sesiza instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului. Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia.Postul nu s-a restructurat, masina exista. Vedeti ce varianta va ofera angajatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie demisie stan00marian stan00marian Buna ziua as dori sa intreb ,am fost obligat sa imi dau demisia de la locul de munca ,si am fost deacord pana la urma ,eu fiind sofer pe masina firmei sa ... (vezi toată discuția)
Demisie alexandru-d alexandru-d buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva ?.am fost dat afara de la firma unde lucram si mi sa cerut sami dau demisia cu toate ca am fost dat afara bani pe ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)