avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie demisie

Buna ziua as dori sa intreb ,am fost obligat sa imi dau demisia de la locul de munca ,si am fost deacord pana la urma ,eu fiind sofer pe masina firmei sa intamplat ca sa defectat , pentru ca am pus prea multa greutate pe ea ,carand diferite unelte si materiale pentru firma ,aceasta punandumise pe seama mea ca eu sant de vina, mi sa spus ori demisia ,ori platesti daunele masinii,as vrea da intreb daca pot sa fac ceva .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 18 Aprilie 2014
V-ati dat demisia sau raportul de munca s-a incheiat la intelegerea partilor. Actul pe care l-ati semnat cum se numea?
am fost obligat sa imi scriu demisia dictata de catre directorul zonal cu acordul partilor
Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia .. in cazul in care se intampla acest lucru, aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de incetare a raportului de munca.

Prin urmare , daca demisionati veti putea sa sesiza instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.

Demisia nu este cu acordul partilor. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisieabuziva aselajusto aselajusto lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in ... (vezi toată discuția)
Întrebare despre demisie fortata nunnyx nunnyx Bună ziua, În luna ianuarie m-am angajat la o firma pe postul de lucrător comercial. După două luni, adică în data de 07.02.2014 șefa mea, m-a pus ... (vezi toată discuția)
Concedierea/demisia Calinpetru Calinpetru Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si ... (vezi toată discuția)