avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog un raspuns urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog un raspuns urgent!

Buna ziua,

Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!!
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 01-10-2013.
Lucrez la aceasta firma din 2010, deci contractul mi-a fost prelungit deja de 2 ori cate 12 luni.
De ceva timp tot insist spe angajator sa imi faca contractul pe perioada nedeterminata intrucat doresc sa contractez un credit pt achizitionarea unei locuinte. Astazi am primit rezoliutie afirmativa pentru cererea mea, dar mi-au pus conditia sa semnez o cerere de demisie fara data, care sa ramana la dosar „pentru orice eventualitate”!!!!!! Vreau un sfat, va rog. Cum sa procedez?? Există o baza legala care sa anuleze acea demisie?? Problema este ca intentionez sa raman insarcinata si imi este teama ca atunci cand ii voi anunta oficial despre starea mea de graviditate sa nu foloseasca demisia pentru a ma da afara si astfel sa nu mai pot intra in concediu de crestere copil.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 24 Ianuarie 2013
nu inteleg care e intrebarea. normal ca nu o sa lasati o demisie fara data pe mana lor !
1. Este ilegal ce va cere angajatorul sa faceti.

2. Nu e bine sa semnati demisia "in alb" pentru ca angajatorul poate uza de ea atunci cand va este lumea mai draga.

Semnarea demisiei in alb este nelegala, fiind un viciu de consimtamant.

Demisia reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului prin care acesta doreste incetarea raporturilor de munca. Fiind vorba despre vointa sa, angajatorul este obligat numai sa ia act de demisie, gestul salariatului netrebuind sa fie motivat in vreun fel.

O astfel de demisie semnata de catre salariat poate fi folosita oricand de catre angajator si, fata de terti, reprezinta actul care demonstreaza vointa salariatului de a inceta raporturile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Constrangeri din partea angajatorului DVT DVT Buna seara! Am fost angajat la o companie de retail. Dupa boom-ul de vanzari septembrie-decembrie, in ianuarie s-a decis concedierea ultimilor angajati ... (vezi toată discuția)
Demisia semnata impreuna cu angajare Barbuioanlaurentiu Barbuioanlaurentiu este posibil sa fii obligat sa semnezi demisia in momentul angajarii, dupa care firma la care lucrezi sa faca uz de ea, cand doreste? (vezi toată discuția)