avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia semnata impreuna cu angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia semnata impreuna cu angajare

este posibil sa fii obligat sa semnezi demisia in momentul angajarii, dupa care firma la care lucrezi sa faca uz de ea, cand doreste?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 20 Ianuarie 2016
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Chiar daca ati dat o ”demisie in alb” si in cazul in care angajatorul se va folosi de ea, aceasta poate fi contracarata prin mijloacele de proba prevazuta de lege.

Demisia este manifestarea de vointa unilaterala a salariatului prin care doreste incetarea raportului de munca din initiativa sa .. legea nu prevede ca angajatorul sa va forteze sa va dati demisia .. in caz contrar, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fanica2005 fanica2005 buna seara, in ce conditii angajatorul poate incheia un contract de subinchiriere a angajatilor-neavand acordul lor- cu o alta societate? cum poti contesta o ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb la angajare silviu1958 silviu1958 La angajare, dupa semnarea contractului individual de munca, mi s-a solicitat semnarea demisiei in alb, pentru cazul in care nu ma mai prezint la lucru. Va rog ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere si consimtamant desfacere contract de munca Gaby28 Gaby28 Am primit astazi de la firma la care lucrez 2 foii legate intre ele si as dorii sa inteleg cat de indreptatiti sunt ei sa imi ceara lucrul accesta. \"declar ... (vezi toată discuția)