Situatia e urmatoarea: la iesirea pe strada principala (intens circulata), in timp ce soferul privea in stanga pt a da prioritate masinilor, din dreapta a venit un biciclist (deci pe sens opus). Au cam intrat usor unul in altul, iar biciclistul a cazut nepatind aparent nimic grav. Biciclistul nu a vrut sa stea sa cheme ambulanta sa il verifice.
Ulterior, soferul, in principal din cauza ca biciclistul era un om batran (peste 60 de ani), a decis sa mearga la politie sa declare accidentul (ca au fost atatea cazuri cand abia mai tarziu pietonii si-au dat seama ca ii doare ceva si s-au dus la spital ...) pt a nu fi parasirea locului accidentului/accident nedeclarat, etc.
Politistul s-a interesat si respectivul biciclist nu s-a prezentat la politie pana atunci. Si totusi, i-a facut proces verbal in care a trecut neacordare de prioritate, amenda 6 puncte si suspendare permis 2 luni.
Personal mi se pare cam mult pt ca soferul a vrut sa fie corect mergand la politie. Si bicilistul nici macar nu s-a prezentat nicaieri si a cam fost culpa comuna (si soferul trebuia sa se uite mai bine si biciclistul sa circule in sensul de mers al masinilor nu invers)!
Eu spun sa contestam procesul verbal.
Avem sanse sa obtinem schimbarea sanctiunii primite in avertisment (soferul nu a mai avut permisul suspendat in ultimii 10 ani si nici amenzi de cativa ani)?
Sa platim amenda pt a plati jumatate in 48 ore? Se pot ulterior recupera banii in cazul reusirii contestatiei? Care e procedura?
Da, ar trebui să contestați p-v de contravenție și să solicitați înlocuirea sancțiunii aplicate cu sancțiunea avertisment. Orice șofer trebuie să acorde prioritate oricui în cazul în care vine de pe o stradă fără prioritate.
”Orice șofer trebuie să acorde prioritate oricui în cazul în care vine de pe o stradă fără prioritate.” Perfect de acord, dar oricui se poate intampla si, atata timp cat victima nu a patit nimic, nu e sanctiunea prea mare?
Exista in legislatie, vre-un articol la care putem face referire si care sa fie in avantajul soferului in sustinerea contestatiei pv? Ma refer aici la faptul ca agentul a sanctionat o fapta pe care nu a vazut-o si nici nu i-a relatat-o nimeni altcineva decat faptuitorul. Batranul se pare ca nu s-a dus la spital/politie si nu se stie cine era.
Dar daca soferul inventa povestea si nu era reala? Conform legii poti sanctiona o fapta pe care nu o poti proba concret?
Si cu amenda? O platim jumate si o recuperam ulterior?
Help
catamblin
Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)