avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Gratare in rezervatie naturala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Gratare in rezervatie naturala

Buna ziua, m-am mutat in urma cu cateva luni la o casa situata langa o padure rezervatie naturala si de atunci au inceput problemele. Fiind si vara, in fiecare week-end vin masini la padure si fac gratare, lasa multa mizerie in padure si fac galagie (manele la volum maxim si diverse alte sunete). Mai mult decat atat, oamenii din comuna folosesc aceasta padure drept groapa de gunoi si arunca resturi de animale la marginea ei, drept pentru care mirosul e uneori insuportabil. Am cerut ajutor de la primarie, politie, ocolul silvic si toate institutiile ridica din umeri si ne trimit de la unii la altii, politia ne cere poze, dovezi etc si spun ca doar asa ne pot ajuta. Primaria spune ca au facut anumite amenajari pentru a proteja rezervatia naturala (garduri, semne de avertisment...) care au fost furate drept pentru care sunt cu mainile legate. Ceea ce as vrea sa stiu este:
- care sunt institutiile responsabile sa gestioneze aceasta situatie
- care sunt legile la care pot apela pentru a cere gestinarea situatiei
- care sunt instrumentele prin care pot solicita sprijinul institutiei in cauza.

(Mentionez ca nu sunt siguea de natura problemei mele si daca am selectat o categorie de forum corecta.)

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:33, 26 Iulie 2016
Institutiile sunt primaria daca vorbim de domeniul public, ocolul silvic daca vorbim de ocrotirea padurii si cei de la mediu daca vorbim de mediul inconjurator. Acum daca sunt anumite persoane care va supara va puteti adresa si judecatoriei. Institutii ar fii dar daca nu se implica tot degeaba. Faceti in scris primariei si politiei pentru inceput. Asteptati 30 de zile si faceti din nou. Daca e vorba de o rezervatie naturala, desii dvs. spuneti ca e in imediata apropiere a acesteia nu chiar in mijloc, deci se poate spune ca e un domeniu public, verificati daca nu exista HCL prin care acea zona este decretata ca zona de agrement. Mergeti la cadastru, ori la serv. de sistematizare/patrimoniu din cadrul primariei si lasati si acolo cerere. E pacat ca romanii uita sa ingrijeasca frumusetile patriei, flora, fauna, animalele, etc.iar cu astfel de manelisti e greu sa ajungi la un numitor comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Padure privata transformata in parc national rpp rpp Buna ziua, Suntem posesori a 10 ha de padure dobindite cu L18/91 si L1/2000. In 2007 am fost anuntati ca padurea noastra a devenit parc national (arie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit lordxl lordxl sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)