avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Padure privata transformata in parc national
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Padure privata transformata in parc national

Buna ziua,
Suntem posesori a 10 ha de padure dobindite cu L18/91 si L1/2000. In 2007 am fost anuntati ca padurea noastra a devenit parc national (arie protejata, cf.Hotărârea de Guvern nr. 2151 din 30 noiembrie 2004 privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone, publicată în Monitorul Oficial nr. 38 din 12 ianuarie 2005.) si ni s-a spus ca putem beneficia de despagubiri. Despagubirile aferente suprafetei nu ni se acorda pentru ca documentul amenajamentului silvic furnizat de ocolul silvic din zona e expirat ( era facut in 1996 si sunt valabile 10 ani). Problema ce ma framinta cel mai tare este cum poate statul sa nationalizeze pur si simplu o proprietate privata, fara sa te intrebe nimic, iar autoritatile silvice ce gestioneaza padurea sa te anunte dupa aproape 2 ani, cu toate ca anual plateam si continuam sa platim (cu toate ca nu beneficiem de nimic) taxa de paza la ocolul silvic.
Multumesc.
Se numeste Romania si asta spune tot.
puteti cere despagubiri in temeiul legii nr. 33/1994. e cam ciudata speta pentru ca procedura exproprierii prevedea acordarea despagubirii in prealabil.
Asa cum a spus si colegul nostru,despagubirea ar fi trebuit facuta inaintea,sau cel putin in acelas timp,cu exproprierea.
Va sugeram sa va adresati justitiei, printr-o actinune in contencios administrativ(indreptata impotriva institutiei care a emis un asemenea "anunt"),sau intr-o instanta civila,solicitand despagubirile pentru suprafata aferenta.
Categoric aveti nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit Ladislau-Tiberiu Ladislau-Tiberiu In ce lege nr./an...eventual rectificat...este reglementat scutirea taxa impozit la primărie locală pentru teren forestier grupa -1-funcțională,adică ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele intr-o padure proprietate privata nios nios Buna ziua! Intrebarea mea se adreseaza celor care cunosc Codul Silvic in profunzime. Posed 1 ha de padure in padurea Baneasa. Am achizitionat acest teren in ... (vezi toată discuția)