avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret cu privire la studiile superioare?Anul acesta am absolvit facultatea de drept, 4 ani la zi si am obtinut licenta cu 10.Ma intereseaza daca este obligatoriu master sau este de ajuns pentru a se considera studii superioare.Ma intereseaza daca exista un cardu legal cu privire la acest aspect. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 26 Iulie 2016
Masterul este obligatoriu pentru ocuparea unei functii de conducere in sectorul bugetar (functionar public)

In sectorul privat, nu este obligatoriu masterul.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!Imi puteti indica o lege in care se regaseste acest lucru?!
Pentru sectorul privat nu exista o reglementare, decat C.O.R.-ul unde se pot gasi eventualele studii necesrae ocuparii unui post.

Functionarii publici - Legea 188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Transformare post din clasa iii - in clasa i, in sistemul bugetar si cerinte de studii pentru "studii superioare de lunga durata" dupa noua legislatie tip bologna. MaximD MaximD Buna. Sunt angajat pe post de referent (clasa III) din anul 2015, intr-o institutie bugetara. Mentionez ca in 2013, am absolvit cu diploma de licenta la ... (vezi toată discuția)
Promovare GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI SUNT INCADRATA PE POST CU STUDII MEDII. ANUL TRECUT AM TERMINAT MASTERUL IN DREPT, SI DESI INSTITUTIA SI COMPARTIMENTUL LA CARE ... (vezi toată discuția)