Sunt angajata la o firma din Germania,cu contract de prestari servicii din 2013,serviciul meu efectuandu-se in Germania pe perioade de timp intre o luna si doua luni in deplasare apoi o luna acasa in Romania. Din cauza ca firma germana a intarziat luni de zile sa-mi trimita formularul S1 pentru a-l putea depune la CJAS si a primi de acolo dovada ca sunt asigurata si in Romania,am fost nevoita sa ma angajez in paralel si la o firma din tara cu contract normal de munca. Ulterior a sosit si formularul S1 care mi-a fost refuzat la CJAS pe motiv ca eram deja asigurata medical prin firma din tara unde eram angajata. Din aceasta luna eu sunt angata in continuare la firma germana din Germania dar mi-am dat demisia de la firma romaneasca si am solicitat firmei germane sa imi trimita din nou formularul S1 ptr a-l depune la CJAS. l-am primit,l-am depus dar cei de la Cjas mi-au cerut dovada ca inca mai lucrez ptr firma germana deoarece formularul S1 era acelasi cu cel pe care il depusesem la ei acum 2 ani si pe care mi-l refuzasera. Le-am adus dovada,adeverinta de la locul de munca ca sunt angajata inca,apoi mi-au mai solicitat sa dau o declaratie in scris pe proprie raspundere ca sunt inca angajata la firma germana si ca aceasta plateste asigurarile sociale. Acum au venit cu un nou refuz zicand ca formularul S1 e acelasi cu cel pe care ei l-au refuzat o data ,sa cer un alt formular din Germanai cu o data mai recenta. Mentionez ca formularul S1 are o valabilitate pana in 2019 ,data de emitere fiind 2014. Ce ma sfatuiti sa fac fiindca cei de la CJAS din biroul care preia formularele S1,ma poarta pe drumuri inutil . Firma germana plateste asigurarile de sanatate in Germania si conform normelor UE eu depunand formularul S1 la CJAS ar trebui sa fiu asigurata medical si in tara printr-o simpla adeverinta pe care se codesc sa mi-o inmaneze. Multumesc anticipat pentru raspuns !
Formularul s1
nataliavlaicu09
Problema este in felul urmator: sotul meu munceste in Franta cu acte la zi, iar de curand am venit si eu cu fetita mea in varsta de 2 ani (si o luna). am fost ... (vezi toată discuția)