avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit clădire a unei societăți comerciale ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit clădire a unei societăți comerciale căreia i s-a diminuat valoarea economică?

în anul 2009 am semnat un contract cu finanțare europeană. Pentru obținerea acestei finanțări din partea UE dar și a Guvernului României am prezentat un proiect de investiții (o pensiune turistică), pentru care am obținut avize, autorizația de construire etc. Investiția a fost finalizată în graficul aprobat, am făcut recepția lucrării prin Proces Verbal în 2011, s-a stabilit impozitul anual, însă ulterior la două luni în zona respectivă s-a interzis o activitate de turism specifică, care asigura afacerii un regim de funcționare permanent, astfel s-a blocat accesul la sursa de venit constant ,respectiv aproximativ 60% din încasări și 8 luni pe an activitate ! Statul român poate interzice astfel de activități în zona respectivă însă doar sub condiția unor compensații prealabile conform directivei europene ! Bineînțeles că statul până acum nu a făcut aceste plăți compensatorii care se impuneau a fi făcute prealabil, și pe care însăși Legea le recunoaște că ar fi creanțe, astfel societatea a intrat în insolvență instantaneu. În anul 2012 Primăria s-a înscris la masa credală cu suma socotită impozit ne achitat la valoarea construcției aceasta fiind nouă , ulterior a reactualizat creanța la zi, însă, banca a făcut în anul 2013 o evaluare prin care a determinat că prin interzicerea activității respective s-a diminuat valoarea economică a investiției nouă și nefolosită, iar valoarea este undeva la 25% din valoarea de construcție intabulată în anul 2011. Eu am invocat forța majoră, însă nu este corect cum procedează Primăria prin nesocotirea scopului economic şi social pentru care a fost recunoscută și aprobată investiția, cu nesocotirea legii şi moralei, cu rea-credinţă şi cu depăşirea limitelor sale, autoritățile locale au urmărit să-și securizeze printr-un abuz de drept, obținerea unui beneficiu/avantaj de pe urma propriei incoerențe în detrimentul investitorului, care cu bună-credință s-a bazat pe reprezentarea conturată de LEGE 215 din 23 aprilie 2001, unde prin atribuțiile stabilite, Primarul, Viceprimarul și Consiliul Local, trebuiau să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, ale persoanelor juridice, a prevederilor Constituţiei, a hotărârilor și ordonanțelor Guvernului, să asigure libertatea comerţului şi încurajează libera iniţiativă și să urmărească implementarea investiției cu fonduri europene . Normal într-o astfel de situație cum trebuie să se calculeze impozitul pe construcție ?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
neamtu2015, utilizator

Alte discuții în legătură

Expropiere sau spoliere ? neamtu 2 neamtu 2 În anul 2009 mi-a fost aprobat de autoritățile române și de Comisia Europeană un proiect cu fonduri europene . Fiind vorba de o pensiune în Delta ... (vezi toată discuția)
Domeniu constructii ioandinrediu ioandinrediu pentru demararea start up in construcții se acordă fonduri nerambursabile? (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile mihaivoicu26 mihaivoicu26 Buna ziua!! as dori sa stiu daca pe 2018 se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru un magazin alimentar universal cu preturi de angro si program non ... (vezi toată discuția)