avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Bună ziua. Sunt în divorț cu soțul meu, avem 2 copii , el îmi trimite bani prin posta, mă interesează dacă acești banii se vor lua în calcul la pensiile alimentare ptr copii.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:21, 27 Iulie 2016
Daca omul contribuie la intretinerea copiilor, pensia se va stabili de la data pronuntarii divortului.
Buna ziua,
Daca ati solicitat ca sa se stabileasca pensia de la data depunerii actiunii atunci sumele deja achitate se scad din pensie si se achita doar diferenta daca exista
daca ati solicitat ca pensia sa se achite de la data ramanerii definitive a sentintei atunci aceste sume sunmt pentru intretinerea minorilor pana atunci
E normal ca tatal sa contribuie la aceasta intretinere si sa-i multumiti lui Dumnezeu ca este un om cu cap care isi stie obligatiile si nu trebuie sa-l urmariti cu executorul pentru fiecare banut in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort tmihai2010 tmihai2010 de la depunerea cererii de divort pana la solutionare au trecut 3 luni.inca nu am primit hotararea acasa.pb e ca nu am avut posibilitatea de a trimite nici un ... (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)