avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnterpretare decizie divort notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnterpretare decizie divort notar

buna ziua,

ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si la programul de vizita al tatalui(minora avand domiciliul la mine) este scris dupa cum urmeaza:

- va avea dreptul sa isi petreaca 3 ore cu minorul de doua ori pe saptamana,in timpul saptamanii (marti si joi) incepand cu ora 18.00
- va avea dreptul de a lua minorul de la gradinita/scoala o data pe saptamana
-sarbatorile legale(Paste si Craciun) vor fi impartite dupa cum urmeaza:un an in compania tatalui,un an in compania mamei
-doua saptamani pe an din vacanta de vara isi va petrece alaturi de tata
-minorul isi va petrece un weekend la dominiliul tatalui si un weekend la mama, alternative.

el insista sa ia minorul si pe toata perioada vacantei de vara in zilele de marti si
joi, anul trecut chiar mi-a facut si plangere penala ca nu I-am dat dreptul de a vizita minorul in conditiile in care eram in conediu la mare cu fetita.
Pe perioada vacantei de vara ce drept de vizita are?
Eu inteleg ca are doar 2 saptamani...el imi reproseaza ca refuz sa ii dau copilul.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
ContSters400040, utilizator
Cel mai recent răspuns: guest3333 , utilizator 10:35, 28 Iulie 2016
Asta inseamna sa nu ai un program clar. Daca ati fi avut o hotarare, ati fi cerut lamurirea ei, acuma, nu cred ca notarul sa explice in scris ce se intelege prin acel plan.
Daca nu reusiti sa va intelegeti, veti ajunge la instanta. Poate apelati la mediator si ajungeti la o intelegere, faceti un plan mai clar.
Nu e corect nici sa aveti program de vizita in vacanta in fiecare marti si joi, dar nici ca fetita sa isi vada tatal doar doua saptamani in cele 3 luni de vacanta de vara.
Reganditi planul si poate reusiti sa va intelegeti.
La fel si sarbatorile, daca face pastele cu tatal, poate face creciunul cu dvs in acel an, iar anul viitor invers. Sau ma clar, prima zi de paste la dvs urmatoarele doua zile la tata si prima zi de craciun la tata si urmatoarele doua zile la dvs, poate si de revelion.. un an la dvs, unul la tata.
apoi, vacanta de vara.. cand sa fie alea doua saptamani ? daca va programati concediile in aceeasi perioada, iar va certati..

nu discutam despre gelozie ci despre teama. Copilul este traumatizat in prezenta acelei doamne,nu am deloc incredere in ea si nici in el atata timp cat este cu ea. nu are grija de propriul ei copil dar de al nostru?. problema este una putin mai complicata. eu doream strict referitor la programul de vizita ce pot face. nu este deloc correct ca eu sa nu pot pleca cu copilul deloc martea si joia pentru ca este programul lui de vizita.
eu am intrebat un avocet zilele trecute care mi-a zis ca vacanta de vara este separate de restul si nu se aplica regula cu marti si joi in aceasta vacanta de vara.
Din programul expus de d-voastra, tatal are dreptul sa ia fetita si in vacanta de vara. Daca nu puteti sa ajungeti la o intelegere cu privire la perioadele in care plecati cu cea mica in concediu si situatia este tensionata, este recomandat sa ajungeti la mediator in prima faza a.i. sa incercati sa schitati un program mai clar si convenabil pentru ambele parti. In situatia in care nu reusiti acest lucru, atunci trebuie sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor muraya muraya Buna ziua, Sunt divortat si am un copil minor de 5 ani, rezultat in urma casatoriei. Relatia mea ce acesta este foarte bune, vine cu mare placere la mine, ... (vezi toată discuția)