buna ziua .
doresc sa modific acoperisul unei cladiri dar ma incomedeaza reteaua electrica ,e-on imi da solutia de a muta 2 stalpi pe terenul meu dar imi sugereaza sa suport cheltuielile .Este normal sa suport interventia asupra retelei de distributie ce le apartine ?
va multumesc ,
Pentru a modifica acoperisul casei trebuie sa detineti autorizatie de ctie. de la primarie, autorizatie pe care nu o puteti obtine fara avizul ENEL legat de reteaua actuala de distributie energie electrica. Cum ENEL nu are motiv in nume propriu sa modifice reteaua (nu detine buget/ fonduri alocate), nu va da avizul decat daca modificati dvs., reteaua pe cheltuiala dvs., in baza unui proiect intocmit si executat de catre ENEL/ firma agreata de ENEL.
Inainte de a muta stalpii de terenul dvs. ar trebui sa aveti in vedere eventuale extinderi/ modernizari pe care doriti sa le faceti in viitor. De preferat, stalpii comuni sa fie montati pe domeniul public, nu in curtea dvs. Eventual daca este un stalp care va deserveste doar pe dvs. sa acceptati montarea acestuia in curtea dvs.