avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie isth pe card
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie isth pe card

Va rog sa-mi spuneti daca este corect/legal ca pe cererea de plata a pensiei isth esti obligat sa scrii ca te vei prezenta din trei in trei luni cu buletinul la control, pentru monitorizare; daca nu scrii aceasta mentiune nu primesti pensia pe card.Asta se intampla in Galati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:26, 31 Iulie 2016
Primirea pensiei pe card este optiunea pensionarului care depune o cerere in acest sens la o banca, iar banca face demersurile necesare la CJP pentru ca pensionarul sa primeasca pensia pe card.
Nu cred ca vreo banca comerciala care are interesul sa detina cat mai multe carduri de pensii, impune astfel de verificari. CEC-ul, banca de stat, de-a lungul anilor a mai avut unele initiative ciudate legate de primirea pensiei pe card, gen programarea pensionarilor pe zile, sa-si ridice pensia, motivand ca se fac cozi prea mari la ghisee. Era vremea, pe la sfarsitul anilor '90 cand bancile nu aveau instalate ATM-uri de unde sa se poata ridica banii de pe card.
Daca ati gasit dvs. o astfel de banca, mergeti imediat la alta banca comerciala si depuneti cererea pentru a primi pensia pe card, iar aceasta banca va face demersurile necesare in numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu maftei oana maftei oana buna ziua, o multa perioada de vreme am primit pensia prin posta si m-am hotarit sa o ridic prin banca cu cardul, daca o primeam pe data de 14-20 ale lunilor ... (vezi toată discuția)
Pensia pe card pentru sotul meu Ana.hordouan62@gmail.com Ana.hordouan62@gmail.com Sotul meu este in USA si vrea ca pensia sa o primeadca in tara unde fiica sa i-a deschis in cont. Ce acte are nevoie pentru a primi pensia pe card ? (vezi toată discuția)
Card de pensie pentru parinte cu alzheimer, cand copiii sunt in strainatate AlexBroker AlexBroker Eu locuiesc in Statele Unite iar mama mea locuieste in Romania si este pensionara. Ea este internata la un Azil De Batrini si primea pina acum pensia pe ... (vezi toată discuția)