avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre noua lege 146/2016 referitor la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre noua lege 146/2016 referitor la pensia anticipata partiala

Sunt in pensie anticipata partial din 2012, si doresc sa stiu daca pe perioada ramasa respectiv pana in 30 mai 2017 cand intru la pensia definitiva , mi se recalculeaza ceva , sau legea se refera doar la cei ce vor intra in pensie anticipata partiala, de aici incolo.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 28 Iulie 2016
1. Modificarile aduse de Legea 142/2016 se aplica numai celor care solicita pensie anticipata partiala incepand de la 1 iulie 2016.

2. Dvs. veti ramane cu pensia pe care o aveti pana in mai 2017 cand pensia anticipata partiala se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se va elimina diminuarea (se va emite o noua decizie de pensionare pentru limita de varsta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anitmro anitmro sunt pensionara , pensie anticipata cu penalizare 42% desi am 36 ani si 6 luni munciti este legal sa renunt la pensie, ma angajez trei luni , apoi solicit ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)
Pensionare marina_karina1957 marina_karina1957 sunt nascuta in 14-09-1957 am 32 de ani de munca ,6ani gr.2 ,am nascut 3 copi toti in viata ...Virsta la care imi pot depune dosaru de pensionare.pentru limita ... (vezi toată discuția)