avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

sunt pensionara , pensie anticipata cu penalizare 42% desi am 36 ani si 6 luni munciti
este legal sa renunt la pensie, ma angajez trei luni , apoi solicit pensia anticipata calculata dupa noua lege. pentru ca voi avea doar 12 luni pana la varsta limita de pensionare, penalizarea ar fi de 2.4% pentru cele 12 luni si nu de 42% cum este in prezent.
=D>va multumesc
Cel mai recent răspuns: anitmro , utilizator 14:43, 19 Iulie 2016
1. - Nu se poate renunta la pensie.
- Daca veti incheia vreun contract individual de munca se va suspenda plata pensiei pe perioada cat veti avea venituri din salariu.

2. Modificarile aduse la legea pensiilor se aplica numai celor care solicita pensie anticipata partiala incepand cu data de 17 iulie 2016.

3. - La data cand veti indeplini conditiile pentru pensie pentru limita de varsta pensia anticipata partiala se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
- Se va emite o noua decizie de pensionare.
VA MULTUMESC MULT
mi se pare nedrept sa-mi ia statul inca un an 450 lei / luna ,
de fapt acum se revine la calculul care exista pana in 2012
o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie 2014 radutoana radutoana Buna ziua, mama mea implineste pe 12 mai varsta de 57ani iar pe 12 august face 38ani de munca, in conditii normale.in ce an se poate pensiona si daca doreste ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mystycum mystycum Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ecaterel ecaterel Sunt nascuta in 30.04.1955.In campul muncii am 36 ani si 11 luni, conditii normale de munca.Doresc daca poate cineva sa ma ajuta sa aflu cand ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)