avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical ptr operatie la ochi-strabism
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical ptr operatie la ochi-strabism

Buna ziua, trebuie sa-mi fac o operatie de strabism la unul din ochi. Am dreptul la concediu medical si cat timp, si cine il acorda? Nu am mai fost de 10 ani in CM si nu mai stiu cum se procedeaza. Unde gasesc cat concediu ar trebui sa mi se acorde?
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 15:01, 28 Iulie 2016
Daca veti suferi o interventie chirurgicala veti fi si spitalizata(in sistem internare de zi sau continua) si atunci vi se aplica prevd,din Norme 60 de aplicare OUG 158/2005 asa dupa cum au fost modificate prin Ordin 43/8/2016,astfel:

La articolul 30, alineatele (3) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"

(3) La externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului- şef de secţie, până la maximum 21 de zile calendaristice.


Medicul curant va va elibera un cm pt perioada internarii iar la externare intre 1-7 zile ,daca se considera necesar se prelungeste in conditiile prevazute .

Atentie,solicitati angajatoruluio sa va elibereze o adeverinta tip pt a certifica nr de zile cm in ultimile 12 luni (chiar daca spuneti ca nu ati beneficiat de cm in ultima perioada de timp)

ART38:
1) Plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate au obligaţia să elibereze asiguratului adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, în vederea acordării certificatelor de concediu medical, conform modelului prevăzut în anexa nr. 19."
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
Nu, nu este cu spitalizare, desi operatia este cu anestezie generala .
Chiar daca nu veti sta internata,fiind vorba despre interventie chirurgicala cu anestezie generala veti ramane sub supraveghere cateva ore si asta se numeste spitalizare de zi
Veti primi de la medicul oftalmolog care efectueaza interventia(medic curant) un concediu medical cuprins intre 1-7 zile,(art 30 al3 norme aplicare OUG158/2005):

3) La externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului- şef de secţie, până la maximum 21 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Fratele meu,a efectuat o interventie chirurgicala(infectie la hemoroizi)in BUC la Sanador;a obtinut un CM de 2 sapt ,pe care l-a dus institutiei ... (vezi toată discuția)
Concediu medical lupi69 lupi69 Buna seara,am fost operat (interventie chirurgicala principala E00706-REZECTIA SUBMUCOASA DE CORNETE NAZALE,BILATERAL) am primit 5 zile concediu medical pe ... (vezi toată discuția)
Durata acordare concediu medical la externarea din spital PaulHerta PaulHerta Buna ziua! In calitate de medic primar, cu aviz de la medicul de expertiza medicala de prelungire a unui concediu medical cu inca 30/31 de zile (dupa depasirea ... (vezi toată discuția)