Am constatat ca in factura pentru furnizarea gazului, estimarile din perioada verii au valori cu peste 50% mai mari decat consumul real, iar/apoi factura tip regularizare din octombrie este cu minus, -88 lei, -57 lei. Consider ca este o forma de imprumut pe care furnizorul de gaz ma obliga sa i-l dau , desi eu nu vreau.
Acest lucru se repeta in fiecare vara.
Problema mea:
Sotia mea a voit sa depuna o cerere, in numele meu, prin care ceream sa reevalueze modul de estimare aplicat, pt ca deja se vede ca si in toamna aceasta voi avea o factura pe minus. Desi avea o copie a cartii mele de identitate, nu i s-a primit cererea pe motiv ca titularul, respectiv subsemnatul, trebuie sa o depuna personal.
Precizez ca acest tip de cerere sunt obligati sa o solutioneze in 15 zile, iar la relatii cu publicul nu i-au dat detalii despre modul de estimare.
I-au sugerat sotiei sa schimbe contractul pe numele ei. In acest caz, daca sotia va lipsi din localitate voi avea eu o astfel de problema. Apare un cerc vicios.
Intrebare:
Exista in Dreptul familiei prevederi care sa ne permita, in calitate de soti sa facem cereri, unul in numele celuilalt, in scopul bunei gospodariri a locuintei si pentru a ne proteja veniturile (sau alta exprimare pe care nu o intuiesc acum).
Pentru a nu intarzia rezolvarea problemei am insotit-o pe sotia mea la compartimentul Relatii cu clientii si am schimbat valorile estimarilor pentru lunile mai-septembrie.
Deci de acum incolo nu vom mai fi taxati anticipat.
Totusi, ramane intrebarea pusa de mine in prima postare:
"Exista in Dreptul familiei prevederi care sa ne permita, in calitate de soti sa facem cereri, unul in numele celuilalt, in scopul bunei gospodariri a locuintei si pentru a ne proteja veniturile (sau alta exprimare pe care nu o intuiesc acum)?"
Raspunsul este important pentru familia mea pentru ca mai avem un apartament, pentru care avem , de asemenea, contract de furnizare a gazului, in care, de data acesta, doar sotia mea este titularul contractului (desi ambii suntemi proprietari ai ambelor apartamente!).
Deci, in caz de necesitate, nici eu nu as putea depune vreo cerere avand in vedere ca doar sotia este mentionata in contractul de furnizare a gazului.
Aceleasi probleme le avem si cu contractele pentru celelalte tipuri de utilitati: apa. electrica, telefonie , internet.
Mergeti la un notar si dati procura unul pentru celalalt precizand actiunile care pot fi intreprinse. Notarul stie ce sa scrie in procura daca ii veti explica exact ce doriti.
Ajutor incalzire
gabriolet
Locuiesc singur intr-un apartament, detinut de mama mea, care mai detine o locuinta, locuinta ei de domiciliu. Mama nu are domiciliul la apartamentul unde ... (vezi toată discuția)