avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal acest program de lucru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal acest program de lucru?

Buna ziua,

La interviul de angajare mi s-a spus ca programul de lucru va fi dupa cum urmeaza: o saptamana luni, marti, vineri, sambata si duminica de la 7.30 la 00.00, o saptamana miercuri si joi 7.30 la 00.00. Avand in vedere ca, raportat la o perioada de o luna, acest program ar conduce la vreo 58 ore pe saptamana, este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 28 Iulie 2016
Nu este legal ...

Art. 114 C.mun.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Program inegal de munca furtunaoana furtunaoana Buna ziua,as vrea sa stiu daca este legal un program pentru care in contractul de munca este prevazut\"repartizarea inegala a timpului de lucru\"de tipul:luni ... (vezi toată discuția)
56 ore/săptămână adresă itm EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am o speță aparte. Am 3 salariați care desfășoară activitate într-o săptămână luni-duminică, 56 ore urmată de o săptămână ... (vezi toată discuția)