avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Romani in Italia - conflict
Discuție deschisă în Viata in Italia

Romani in Italia - conflict

Buna ziua,
Daca ma poate lamuri cineva in legatura cu o situatie:Daca doi romani , cu statut de turist in Italia (fara rezidenta) au avut un conflict ,minor , dar unul dintre ei a depus plangere si s-a ajuns la Tribunal, ce pot face cele doua persoane in cauza? Se transfera procesul in Romania ? sau sunt obligati sa ramana in Italia (repet , sunt turisti) pana la finalizarea procesului ? Va multumesc din suflet, ca sunteti aici!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
capacitate, utilizator
Cel mai recent răspuns: capacitate , utilizator 07:47, 2 August 2016
Ce inseamna conflict minor? Litigiu civil, s-au agresat reciproc, s-au furat unul pe altul sau cum?
E vorba despre o asa zisa agresiune fizica , asa declara unul dintre ei , celalat , care sune ca are si martori , spune ca nu a fost vorba de nicio agresiune fizica , doar o scena de gelozie ..
Teoretic, daca fapta (amenintare, lovirea sau alte violente, vatamare corporala sau cum o fi incadrata) este prevazuta atat de legislatia romaneasca cat si de cea italiana, este posibila instrumentarea cauzei in Romania, insa cu parcurgerea procedurii de autorizare a procurorului general al parchetului de pe langa CA sesizat (care nu cred ca va fi acordata, daca fapta este minora, si va ramane in competenta organelor judiciare italiene).
Insa, dpmdv o astfel de conventie intre partile implicate, este primul pas catre o impacare, ceea ce ar trebui sa se si intample. Mai mare rasul ca s-a ajuns in situatia asta, parerea mea.
Multumesc din suflet pentru lamuriri . Ma intreb , daca respectivul declara la politia din Italia , ca nu se mai apropie de cealalta persoana , aceasta declaratie ii poate afecta cazierul ?Va multumesc frumos , inca o data !
Nu, declaratia nu este trecuta in cazier, in cazier se va trece doar condamnarea (ceea ce nu este cazul la dvs.). In principiu, politia se degreveaza de o problema daca partile se impaca sau isi iau angajamente, este bine pentru toata lumea.

Alte discuții în legătură

Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)