avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Corectare omisiuni inregistrare facturi in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Corectare omisiuni inregistrare facturi in contabilitate

Buna ziua,

Va scriu pentru a primi raspunsuri fata de urmatoarea situatie - suntem o firma mica la care contabilul nostru vechi " a omis" sa inregistreze cateva facturi emise de noi. Acestea sunt de anul trecut sau au o vechime de max 2,5 ani. Valoarea unei facturi nu este mare, avand un tva de la cateva sute de lei pana la 2-2.500 lei max.

In situatia de fata din punct de vedere contabil si legal va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1. cum pot regla aceasta situatie? Prin rectificative?
2. daca da, sa fie facuta o singura declaratie in care se trec toate, sau pe masura ce noul contabila identifica "scaparile" sa fie facute mai multe rectificative?
3. ce sanctiuni risca societatea, contabilul, administratorul?

Multumindu-va anticipat
Cel mai recent răspuns: CatalinDts , utilizator 12:36, 1 August 2016
Fiind un aspect foarte important pentru noi, am aprecia un feedback fata de situatia expusa de la cei ce lucreaza in domeniu ori s-au confruntat cu aceasta situatie.

Va multumim anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare facturi anulate de instanta Lulica Lulica Situatia sta cam asa: am cateva facturi emise in 2008 anulate printr-o hotarare judecatoreasca definitiva in 2012. Valoarea totala a acestor facturi este in ... (vezi toată discuția)
Pfa cu noma de venit din 2007, neplatitor de tva - prestator de servicii intracomunitare it alexberi alexberi Va explic situatia mea: a. Sunt PFA cu noma de venit din 2007, neplatitor de TVA. Prestez servicii IT. b. Incepand din ianuarie 2008 emit facturi aproximativ ... (vezi toată discuția)