1. Articolul 375 - cod penal
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
2. pentru amenintare si patrunderea fara drept sunt fapte penale, respectiv amenintare si violare de domiciliu
Faptele trebuie probate.
da, dovezile mele sunt: înregistrare audio discuție eu-cioban, filmare video cum ma pândește aproaope 10 min, eu în grădină el după un concordus pe deal la cca 3 m., filmare video azi în care individul vine și stă aproape 5 min la geamul meu, agită bâta și mîinile. obscenitatea se poste deduce si subînțelege dar nu am gestul clar surprins. Hărțuire sexuală nu e? Mulțumesc
hartuire, posibil, daca-i in mod repetat, hartuire sexuala-nu.
Articolul 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
am inteles.
Dar ce am eu pot constitui dovezi? Ce se întâmplă acum pt. mine e o stare de urgență...ciobanul este indolent și paște oile în spate , sus. Chiuie și înjură în gura mare. Iar eu nu mai am curajul să ies din casă . Iar poliția mi/a spus clar ca nu poate sta numai lîngă mine...iar dacă nu-mi calcă proprietatea nu-i pot interzice să stea în vecinătatea mea că nu a ,,comis „ nimic. Dealul nu este împrejmuit de proprietar și acesta nu are pt. ce să reclame ceva. Mă înțelegeți? Frică!
mijloacele de proba pe care le aveti- inregistrarile, trebuie sa contina probe- faptele ciobanului, suficient incat sa fie incadrate ca infractiune, sau in legatura cu alte probe sa se poata constata, dincolo de orice dubiu, fapta.