avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gesturi obscene
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gesturi obscene

Bune ziua. Pe scurt, Locuiesc la marginea unui sat intr-o zona izolata de deal. Ieri unul din ciobanii satului m-a pândit apoi s-a apropiat la cca 3m. de mine făcând gesturi explicit obscene. L-am apostrofat și am țipat îngrozită. Am sunat organele locale de poliție care mi-au dat crezare și le-m prezentat probe audio și video. Menționez că dețin sistem de supraveghere video dar nu se vede și momentul obscen dar se poate deduce din inregistrarea audio telefonica. Menționez că locuiesc cu fetița de 11 ani și cu mama de 80. Soțul pe timpul zilei este la seviciu în orașul apropiat nouă. Astăzi individul s- întors amenințîndu-mă și înjurându-mă la fereastra casei mele. Am chemat din nou poliția locală care au venit și au plecat în căutarea lui. Dar au spus de ieri că fapta nu pot s-o încadreze nicicum, nu pot obține restricție, pt. că nu mi-a încălcat proprietatea, eventual o amendă pt. că individul a spus că de fapt el urina în acel moment. Eu vă întreb DACĂ ÎN LOCUL MEU ERA FETIȚA MEA??? eu am luat toporul la el DAR EA CUM SE APĂRA DE NEBUN? Cer ajutor urgent , învățați-mă ce să fac. Chiar și după episodul de azi el este în spatele proprietății mele sus pe deal, mă consider amenințată ,eu și familia mea iar poliția nu poate sta numai lângă casa mea. VĂ ROG !!!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:19, 30 Iulie 2016
1. Articolul 375 - cod penal
Ultrajul contra bunelor moravuri
Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
2. pentru amenintare si patrunderea fara drept sunt fapte penale, respectiv amenintare si violare de domiciliu
Faptele trebuie probate.
da, dovezile mele sunt: înregistrare audio discuție eu-cioban, filmare video cum ma pândește aproaope 10 min, eu în grădină el după un concordus pe deal la cca 3 m., filmare video azi în care individul vine și stă aproape 5 min la geamul meu, agită bâta și mîinile. obscenitatea se poste deduce si subînțelege dar nu am gestul clar surprins. Hărțuire sexuală nu e? Mulțumesc
hartuire, posibil, daca-i in mod repetat, hartuire sexuala-nu.
Articolul 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
am inteles.
Dar ce am eu pot constitui dovezi? Ce se întâmplă acum pt. mine e o stare de urgență...ciobanul este indolent și paște oile în spate , sus. Chiuie și înjură în gura mare. Iar eu nu mai am curajul să ies din casă . Iar poliția mi/a spus clar ca nu poate sta numai lîngă mine...iar dacă nu-mi calcă proprietatea nu-i pot interzice să stea în vecinătatea mea că nu a ,,comis „ nimic. Dealul nu este împrejmuit de proprietar și acesta nu are pt. ce să reclame ceva. Mă înțelegeți? Frică!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
doinamagurean, utilizator
mijloacele de proba pe care le aveti- inregistrarile, trebuie sa contina probe- faptele ciobanului, suficient incat sa fie incadrate ca infractiune, sau in legatura cu alte probe sa se poata constata, dincolo de orice dubiu, fapta.

Alte discuții în legătură

Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)
Hărțuire gabi1984 gabi1984 Bună ziua, Întrebarea mea ar fi - Sunt reprezentantul legal al unei firme și ne judecăm cu o persoană fizică. Respectivul îmi trimite la locul de ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica vasileU vasileU in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ... (vezi toată discuția)