Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului? Mentionez ca nu am avut concediu postnatal (daca asta are vreo importanta...)
Multumesc!
1. Daca aveati dreptul la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) aveti dreptul la concediu crestere copil (CCC) dupa teminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Daca nu ati avut dreptul la concediu de maternitate puteti solicita CCC incepand cu data nasterii copilului.
3. Alocatia de stat pentru copii se primeste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
4. Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati solicitat intrarea in CCC.
Tatal cere cic
cata8
Am si eu o intrebare.daca tatal cere concediu de crestere si ingrijire copil, de cand are dreptul sa intre? Trebuie sa astepte cele 42 de zile de la data ... (vezi toată discuția)