avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului? Mentionez ca nu am avut concediu postnatal (daca asta are vreo importanta...)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:08, 29 Iulie 2016
1. Daca aveati dreptul la concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) aveti dreptul la concediu crestere copil (CCC) dupa teminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Daca nu ati avut dreptul la concediu de maternitate puteti solicita CCC incepand cu data nasterii copilului.

3. Alocatia de stat pentru copii se primeste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

4. Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati solicitat intrarea in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal cere cic cata8 cata8 Am si eu o intrebare.daca tatal cere concediu de crestere si ingrijire copil, de cand are dreptul sa intre? Trebuie sa astepte cele 42 de zile de la data ... (vezi toată discuția)
Concediu îngrijire copil gal070 gal070 concediul prenatal și postnatal de 126 de zile intră în componența concediului de îngrijire copil? (vezi toată discuția)
Data intrare concediu crestere copil ioana.atom ioana.atom Buna ziua. Sunt in concediu de maternitate din data de 01.01.2018, am luat cele 126 de zile (prenatal si postnatal). Am nascut pe 04.03 si as mai avea din ... (vezi toată discuția)