avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi le revenirea din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi le revenirea din CCC

Buna ziua,
As dori sa stiu daca angajatorul poate dispune concedierea unui angajat dupa intoarcerea acestuia din concediu crestere copil (CCC).

am vazut ca legea interzice concedierea in primele 6 luni de la revenirea din CCC in cazul in care angajatul este in plata stimulentului de insertie. Daca nu ma aflu in aceasta situatie (nu primesc stimulent) pot beneficia de aceleasi drepturi sau exista undeva stipulat ceva similar?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 30 Iulie 2016
@ gab11

art.25
....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate

Interdictia concedierii pe o perioada de 6 luni este aplicabila sipersoanelor care revin la munca dupa terminarea CCC, chiar daca nu au optat pentru plata stimulentului de insertie in conditiile mentionate de lege..

din text inteleg ca interdictia se aplica doar celor in plata stimulentului. nu regasesc nicaieri faptul ca cei ce nu au optat pt plata stimulentului pot beneficia de acest drept. in locul meu ramane sotia in CCC, eu revin la munca.
1. Raspunsul la intrebarea dvs. il gasiti in textul de lege de mai sus:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

2. Dvs. ati revenit in unitate, din CCC, si nu puteti fi concediat timp de 6 luni decat in cazul in care firma este in reorganizare judiciara sau faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu crestere copil daca la inceput timp de o perioada am beneficiat de stimulent insertie ? catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca nu intru eu in concediu crestere copil (ca tata) ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie, apoi pot la un ... (vezi toată discuția)
Concediere intoarcere cic inainte de 1 an miss_mary miss_mary Buna ziua am optat pt CIC de 1 an si o sa ma intorc fie la 11 luni, cum este prevederea legala, fie mai devreme de atat. Am 2 intrebari referitoare la ... (vezi toată discuția)