avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am in fata celor care vor sa ma lase fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am in fata celor care vor sa ma lase fara curent electric

Buna ziua, dupa 30 de ani de la decesul parintilor care s-au bransat la curent(220 kw) acum in calitate de mostenitor pe jumatate din casa parinteasca pe care am si carte funciara ,fratele care este pe cealalta jumatate si care are domiciliu stabil acolo sa denumit titular de bransament fara acordul meu mentionez ca tabloul este in locuita mea si contuarul a fost(pana acum 9 ani) dar in urma mutarii afara din locuinta pentru a putea fi citit periodic sa montat pe partea fratelui de casa (la mine ne avand unde din cauza geamurilor) in urma cu 2 ani a vandut imobilul fiicei sale care a devenit noua titulara de bransament si care acum vrea sa ma debranseze (pe motiv de hartuire eu ne avand copii) si pentru ca in urma cu un an aceasta a vandut fratelui ei partea de casa pe care este montat contuarul a inceput sa il santajeze si pe acesta cu debransarea de la retea o bransamentului pe care el il foloseste (380 kw fiind pe numele tatalui sau ) pentru as da acordul ca ea sa mute contuarul si sa ma deposedeze mai usor.(doua camere din locuinta nepotului sunt bransate la 220 kw restul la 380kw fiind anexa noua )
Ce drepturi am eu si ce sa fac pentru a nu ramane fara curent sunt prea batran sa ma judec cu aceasta (82 ani) si au voie cei de la electrica sa imi intre in curte in lipsa mea ?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2016
VC-tin, utilizator
Cel mai recent răspuns: VC-tin , utilizator 13:17, 5 August 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va intelegeti cu nepotii dar, legal, nu pot sa va debranseze daca va platiti cota ce va revine din consum.
In caz de sicanare va trebui sa va adresati unui avocat care sa va sustina cauza in instanta.
Buna ziua,
Multumesc de raspuns,am ajuns si la concluzia ca de fapt trebuie sa ma inteleg doar cu nepotul ptc. in urma cumpararii imobilului de la sora sa nepotul ar trebui sa fie noul titular de bransament (in contractul de vanzare -cumparare atat se specifica "Costul energiei electrice furnizate pentru imobilul ce face obiectul respectivului contracta fost achitat integral de catre vanzatoare." si contuarul este pe imobilul lui).Multumesc.(daca gresesc va rog sa ma corectati/sfatuiti corect.)
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
VC-tin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul de curent danielasabo danielasabo Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul de curent Mentionez ca am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)