avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare juridica cu privire la persoana care va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul de curent

Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul de curent
Mentionez ca am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager (uzufructuarii sunt parintii care stau cu sora si care au alt bransament) si ca in contract nu se face referire la dreptul de folosinta a bransamentului pentru care acestia vor sa ma debranseze.
Acest bransament este pe proprietate si as mai vrea sa stiu daca in lipsa mea de la domiciliu furnizorul are dreptul de a muta contuarul /bransamentul?
Multumesc anticipat .

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( am rugamintea sa lecturati Regulamentul forumului si sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule)
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:58, 12 Aprilie 2016
Dvs. ce sunteti, nud proprietar? Sau mai bine zis, uzufructuarii au uzufruct pe tot imobilul sau doar pe o cota parte?

P.S. Era bine daca si boldati (ingrosati) scrisul, caci s-ar fi vazut mesajul mai bine. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
Buna ziua ,imi cer iertare pentru greseala cu scrisul.
nuda proprietate sunt eu iar uzufructuarii au uzufruct pe tot imobilul (casa si teren).
Da, uzufructuarii, in baza dreptului real de uzufruct, au dreptul si la bransamente de curent, apa, gaz, s.a.m.d., iar daca au uzufruct pe tot imobilul, de ce ar muta bransamentul sau si-ar face alt bransament? Pot si vor folosi bransamentul existent respectiv, iar cand inceteaza uzufructul faceti doar preluare de contract. Nu isi are sensul (logic si juridic) sa aveti dvs. un bransament si ei un bransament, atata vreme cat dvs. nu locuiti acolo.
multumesc pt. raspuns .situatia este putin mai complicata ,eu locuiesc in imobil,bransamentul de 380 kw este din 1999 pe banii mei bagat doar ca pe numele parintilor ptc .erau proprietari .tot in acest imobil care este impartit la 3(parintii mei si frarele tatei in urma mostenirii ,eu fiecare cu intrare separat) exista pentru cei doi mostenitori bransament 220kw.Ptc. parintii mei nu au acordul mutarii contuarului si debransarea unchiului sau gandit (mai exact sora ) sa mil ia pe al meu de aceea as vrea sa stiu ce presupune "Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul .si daca in lipsa mea furnizorul are dreptul de a muta bransamentul?multumesc .
danielasabo a scris:

... de aceea as vrea sa stiu ce presupune "Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul .si daca in lipsa mea furnizorul are dreptul de a muta bransamentul?

Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul = Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi spatiul,
si din ce spuneti dvs. nu aveti drept de folosinta a spatiului acolo (deocamdata), practic titlul dvs. de nud proprietar va incumba atributul dispozitiei (adica puteti vinde imobilul) si obligatia de a plati impozitul anual pentru imobil, in rest nu dispuneti de atributele posesiei si al folosintei, pe care le au uzufructuarii (acestia pot, inclusiv sa va evacueze, ca fapt divers).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in fata celor care vor sa ma lase fara curent electric VC-tin VC-tin Buna ziua, dupa 30 de ani de la decesul parintilor care s-au bransat la curent(220 kw) acum in calitate de mostenitor pe jumatate din casa parinteasca pe care ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)