Buna ziua !
Suntem doi coproprietari (1/2 - 1/2) pe un teren si am convenit sa ne separam in doua loturi (nu egale, conform intelegerii). Am intocmit documentatia cadastrala, urmand sa perfectam actele necesare acestei intelegeri, la notar.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce taxe trebuie sa platim pentru legalizarea acestei intelegeri.
PS-trebuie sa va precizez ca am apelat la dumneavoastra, din cauza ca, initial, m-i s-a spus ca trebuie sa vin pregatit cu o suma ( 700 lei) pentru achitarea unei taxe, iar ulterior, m-i s-a mai comunicat ca trebuie achitata inca o taxa, ceva de genul celei platita la tranzactiile cu terenuri (vanzare/cumparare).
Va multumesc !
Cu deosebita consideratie,
Dan VASILE
Buna ziua,
Valoarea tranzactiilor notariale se stabileste de fiecare birou notarial in functie de suprafata terenurilor, valoarea terenurilor (care se stabileste dupa grila notarilor), de tipul de tranzactie si de onorariul fiecarui notar.
Nu au existat si nu exista valori FIXE.
Proces sau notar ?
bufa
Va rog sa-mi spuneti,daca se poate, care este varianta mai putin costisitoare pentru iesirea din indiviziune,cea de la notar sau de la judecatorie? daca ... (vezi toată discuția)