Am divortat si ulterior am facut partajul in urma caruia apartamentul care a fost bun comun mi-a revenit in totalitate. In buletinul lui figureaza acea adresa iar el si-a exprimat dorinta sa ramana asa deocamdata pana cand va putea el sa schimbe asta. Din pacate am avut multe probleme cu eldatorita lui, printre care deloc neglijabile au fost amenzile pe care le-a acumulat in special dupa divort si care, evident, au trebuit platite pentru eliberarea certificatului fiscal necesar la partaj. Din cate am citit eventualele amenzi nu ma vor mai afecta pe mine personal (sau?) dar vreau sa stiu daca mai sunt si alte riscuri. Cum pot sa-l determin pe cale legala sa-si schimbe adresa din buletin? Faptul ca nu mai suntem coproprietari ma indreptateste si ajuta sa fac asta chiar si fara acordul lui?
Multumesc
Buna ziua,
legal puteti sa-l notificati prin avocat sau executor judecatoresc sa-si schimbe C.I.
Dar la ce va ajuta?
Indiferent de inscrisurile ce vor mai veni pe numele lui, in afara de datoria morala sa i le inmanati, nu va mai afecteaza cu nimc.
Va sfatuiesc sa va schimbati cat mai repede C.I pe noul nume si sa mergeti la Fisc pentru inscrierea imobilului doar pe numele dumneavoastra in ROL.
Multumesc pentru raspunsul prompt. In legutura cu aspectele asupra carora mi-ati atras atentia: am ales sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei; interfereaza in vreun fel cu ceea ce am discutat mai sus? Cat despre formalitatile de dupa urmeaza sa depun la Directia de Taxe si Impozite actele necesare impunerii, in termen de 30 de zile de la incheierea partajului.
Sunt in aceeasi situatie, nu-l puteti obliga sa-si schimbe adresa de buletin, o va schimba doar cand ii va expira cartea de identitate. In cazul meu, singurul dezavantaj este ca imi deschide procese multiple care datorita adresei din buletin sunt de comptenta judecatoriei din orasul respectiv iar el acolo are relatii si intervine cat poate pentru a castiga.