avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la preaviz de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la preaviz de catre angajator

Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la preavizul meu eu iam spus ca sa imi scrie pe o hirtie ca el subsemnatul renunta la servicile mele in timpul preavizului.
As dori sa stiu daca are acest drept.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 31 Iulie 2016
Potrivit art.81 alin.7 C.mun., angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz.

Cand v-ati depus cererea de preaviz ce rezolutie s-a pus pe aceasta ?
Eu mi-am depus demisia pentru faptul ca nu mi au platiti orele suplimentare si nu aveam nici o zi de repaus prevazuta in contractul de munca
Pe cererea de demisie s-a scris de catre angajator "cu sau fara preaviz"?
Nu stiu sigur dar cred ca cu preaviz pt. ca mam prezentata la munca din data de 21.07 pina astazi cind seful de echipa mia spus ca de azi nu mai am ce cauta la munca
Ar trebui sa stiti exact .

In opinia mea, renuntarea totala sau partiala la preaviz trebuie exprimata la data luarii la cunostinta de cererea de demisie a salariatului si nu dupa un anumit numar de zile de preaviz efectuate de salariat.

Consider ca nu este corect d.p.d.v. moral sa se procedeze astfel, chiar daca nu exista text de lege care sa reglementeze o astfel de situatie. Altfel spus, incep sa efectuez preavizul si dupa cateva zile mi se aduce la cunostinta ca se renunta la restul de zile.

Alte discuții în legătură

Preaviz-demisie pavel_elena pavel_elena Buuna ziua, Acum o saptamana mi-am prezentat demisia angajatorului la care lucrez. In cererea de demisie am mai scris si ca daca doreste sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz de catre angajator suciu_diana suciu_diana Buna ziua, odata ce angajatorul si-a exprimat dorinta de a nu renunta la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, poate acesta, dupa trecerea a 10 ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)