avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntarea la preaviz de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntarea la preaviz de catre angajator

Buna ziua,

odata ce angajatorul si-a exprimat dorinta de a nu renunta la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, poate acesta, dupa trecerea a 10 zile lucratoare, sa informeze angajatul ca renunta la restul preavizului?

Ce forma trebuie sa imbrace aceasta infromare?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:44, 16 Iulie 2015
Buna ziua,

sigur ca poate. Este un drept pe care angajatorul si-l poate exercita in mod discretionar.
Renuntarea trebuie sa fie facuta in scris.
Nu exista text de lege care sa reglementeze situatia descrisa de dvs.

In opinia mea, renuntarea la preaviz totala sau partiala trebuie exprimata de la data luarii la cunsotinta de cererea de demisie a salariatului si nu dupa un anumit numar de zile de preaviz efectuate de salariat.
@freelis - considerati ca renuntarea angajatorului la o parte a termenului de preaviz inca nescurs ii poate atrage o sanctiune sau nu va produce efecte?
Angajatorul nu poate fi sanctionat pentru asa ceva , iar o astfel de renuntare va produce efecte, in tacerea legii.

Eu am considerat ca nu este corect d.p.d.v. moral sa se procedeze astfel. Altfel spus, incep sa efectuez preavizul si dupa cateva zile mi se aduce la cunostinta ca se renunta la restul de zile.
@freeelis.
Va sustin si eu parerea, din pacate se intampla in realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara incheierea preavizului ValentinaGM ValentinaGM In cazul in care mi-am dat demisia si angajatorul mi-a cerut sa plec inainte de incheierea preavizului fara sa-mi elibereze nici un fel de act, ce se poate ... (vezi toată discuția)
Preaviz-demisie pavel_elena pavel_elena Buuna ziua, Acum o saptamana mi-am prezentat demisia angajatorului la care lucrez. In cererea de demisie am mai scris si ca daca doreste sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz de catre angajator florianb65 florianb65 Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la ... (vezi toată discuția)