avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara incheierea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara incheierea preavizului

In cazul in care mi-am dat demisia si angajatorul mi-a cerut sa plec inainte de incheierea preavizului fara sa-mi elibereze nici un fel de act, ce se poate intampla? Sper sa imi raspundeti... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 9 Septembrie 2015
Trebuie sa verificati cererea de demisie daca s-a mentionat ca se renunta partial/total la termenul de preaaviz.
Multumesc pentru raspuns! Nu exista nici o mentiune legata de asta. Pe cererea de demisie exista doar o cerere de redactare a unui raport de activitate pentru perioada in care am fost angajata, pe care l-am facut...
Cu toate ca, nu exista text de lege care sa reglementeze situatia descrisa de dvs., exista posibilitatea ca un angajator sa renunte la efectuarea preavizului dupa inceperea acestuia.

In opinia mea, renuntarea la preaviz totala sau partiala trebuie exprimata de la data luarii la cunsotinta de cererea de demisie a salariatului si nu dupa un anumit numar de zile de preaviz efectuate de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la preaviz de catre angajator suciu_diana suciu_diana Buna ziua, odata ce angajatorul si-a exprimat dorinta de a nu renunta la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, poate acesta, dupa trecerea a 10 ... (vezi toată discuția)
Preaviz-demisie pavel_elena pavel_elena Buuna ziua, Acum o saptamana mi-am prezentat demisia angajatorului la care lucrez. In cererea de demisie am mai scris si ca daca doreste sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz de catre angajator florianb65 florianb65 Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la ... (vezi toată discuția)