avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod CAEN atelier de prelucrare manuala a lanii
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod CAEN atelier de prelucrare manuala a lanii

Buna ziua,

Doresc sa accesez fonduri nerambursabile pe masura 6.2 si am cetava neclaritati legate de codul caen si daca activitate apoate fi de servicii sau productie.

Intentionez crearea unei activitati de prelucrare a lanii: spalat manual + daracit la un darac electric + vopsire manuala a lanii, tors fir de lana in vederea realizarii urmatoarelor produse: lana pentru termoizolatii / lana spalata / scarmanata si daracita/ vopsita natural pentru lucrul handmade / obiecte de artizanat si accesorii handmade fabricate din lana.
Comercializarea ar viza atat lana netoarsa cat si lana toarsa / fir / si obiecte de artizanat din lana.

Initial m-am gandit la cod caen 1310 dar nu stiu daca se presupune ”productia ” sau asigurarea servicilor de prelucrare si filare a lanii pentru clienti.

Activitatile mestesugaresti pot fi si activitati de productie? Corect?
Pe ce cod caen ar fi bine sa aplic?

Multumesc,
Alina

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 1 August 2016
Puteti folosi si :

CAEN 1320 Productia de tesaturi

Aceasta clasa cuprinde productia de tesaturi. Acestea se pot realiza din materiale brute, variate, ca: matase, lana, alte fibre animale, vegetale sau artificiale, hartie sau sticla etc. Aceasta clasa include:
- fabricarea tesaturilor tip bumbac, tip lana sau tip matase, inclusiv din amestecuri sau fibre artificiale sau sintetice (polipropilena, etc.)
- fabricarea altor tesaturi, prin utilizarea fibrelor si firelor de in, rafie, canepa, iuta, cat si a firelor si fibrelor speciale

Aceasta clasa include de asemenea:
- fabricarea stofelor plusate, a prosoapelor, a voalului, etc.
- fabricarea tesaturilor imitatie de blana
- fabricarea tesaturilor din fibre de sticla

Aceasta clasa exclude:
- fabricarea materialelor textile tricotate si crosetate, vezi 1341
- fabricarea materialelor textile pentru acoperirea podelei, vezi 1343
- fabricarea materialelor textile tip panglici, vezi 1346
- fabricarea materialelor textile netesute si fetru, vezi 1349

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu in ce cod caen ma incadrez keops1925 keops1925 as dori sa infiintez un pfa, dar nu ma regasesc in nici un cod CAEN. profilul meu ar fi confectie handmade de articole de pielarie cum ar fi gentile si ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie? (vanzare produse hand made) Roxie Roxie Confectionez obiecte vestimentare crosetate (cod caen 1439) precum si accesorii tip brose, coliere, mansete, genti) din lana impaslita (cod caen 1395 zic eu, ... (vezi toată discuția)
Cod caen layelis layelis Doresc sa infiintez un atelier de creatie vestimentara unde se vor confectiona articole de imbracaminte din diferite materiale textile, de exemplu: rochii, ... (vezi toată discuția)