Buna ziua! Sunt gravida in 4 luni si a-si dori sa intru in somaj. Am terminat liceul cu diploma de bac in anul 2007 dar nu am luat somaj pentru ca m-am angajat. Dupa 2 ani am dat nastere unei fetite si am beneficiat de postnatal 2 ani. Dupa 4 ani de stat acasa, in anul sept 2013- iunie 2015 am fost angajata apoi din motive personale am renuntat la servici. Acum de un an sunt casnica. In ce conditii sau cum a-si putea sa intru in somaj??? Multumesc!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. Inregistrarea la Agentia de Somaj se poate face in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.
3. Din cele spuse de dvs. se pare ca nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
din fericire, poti beneficia de aj. social, mergi la adm financiara si solicita adeverinta de venit si membrii familiei tale, daca te incadrezi vei primi ceva banuti, dar nu este o solutie,singura solutie ar fi un sot responsabil. mult succes !
Despre somaj
Sir3na
Buna ziua!
Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta. Copilul meu dupa ce a terminat liceul a predat actele pentru a primi somaj, dar pana sa duca din nou ... (vezi toată discuția)