avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare aport propriu cu active firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare aport propriu cu active firma

Buna ziua!
Am o problema in care mi-am prins urechile si sunteti singurii care ma pot ajuta!

O firma (restaurant, srl) s-a infiintat in 2008 si si-a inceput activitatea in 2009. Totul a mers struna, pana in 2014, cand a inceput declinul, iar din 2015 (si in prezent) nu mai are nici un fel de venituri sau cheltuieli, declaratiile se depun pe zero, nu mai este nici platitoare de tva, ramanand cu un singur angajat, acesta fiind in concediu crestere copil.
Seful firmei a venit de multe ori cu aport propriu, de-a lungul timpului, pentru acoperirea diverselor cheltuieli (contributii, taxe, etc.).
Si acum intrebarea:
Exista posibilitatea ca seful sa scoata activele firmei (frigider, lada frigorifica, etc) printr-o compensare cu aportul propriu? Concret, sa ia un televizor al firmei si "plata" acestuia s-o faca prin compensare cu aportul adus de el.
Daca da, cum se face? In ce conditii?

Va multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Am sanse sa gasesc investitor pentru suma de 3000 euro? anamariarus anamariarus Buna seara. Am un SRL-D infiintat de o luna, fara activitate. Am depus la OTIMMC Cluj un proiect de finantare nerambursabila din fonduri guvernamentale pentru ... (vezi toată discuția)
Separare asociati functionarul functionarul Doua persoane au8 infiintat o firma. Dupa doi ani, pe fondul imbolnavirii unuia din asociati celalalt asociat a deschis singur alt S.R.L. cu acelasi profil, a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru srl / srl-d AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc ... (vezi toată discuția)