avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Separare asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Separare asociati

Doua persoane au8 infiintat o firma. Dupa doi ani, pe fondul imbolnavirii unuia din asociati celalalt asociat a deschis singur alt S.R.L. cu acelasi profil, a luat un turism prins in patrimoniul primei firme si a desfasurat activitati pe cont propriu 2 ani de zile. Al doilea asociat a platit singur datoriile care erau la banci si impozitul la masina preluata de asociat in aceasta perioada, dar nu a facut alte demersuri pentru separare ( scoatere din firma) a asociatului. La momentul actual boala maligna a recidivat si sotia acestuia a primit un ultimatum de la vechiul ,, asociat" sa imparta bunurile firmei. Miza cea mare este spatiul care a fost adus ca aport de catre asociatul care este bolnav acum. Cum sa procedeze familia asociatului bolnav avand in vedere ca nici situatia financiara nu-i poate sustine ?
Va multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Compensare aport propriu cu active firma cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o problema in care mi-am prins urechile si sunteti singurii care ma pot ajuta! O firma (restaurant, srl) s-a infiintat in 2008 si si-a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca ContSters4579 ContSters4579 ...un srl poate garanta cu un imobil un credit contractat de alt srl?... (vezi toată discuția)
Firma 100% pe numele sotului (dupa casatorie): ce s-ar intimpla in caz de divort? harmony harmony Buna, Stie cineva ce se intimpla in cazul in care o casatorie este in pericol de a se destrama, sotii posedind, in afara bunurilor imobiliare, si o serie ... (vezi toată discuția)