Buna ziua
As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam cat timp ar dura procedura in Romania.
Tin sa mentionez ca am domiciuliul stabil in Romania, locuiesc cu mama si sora mea, am fost divortata , iar logodnicul meu este la prima casatorie cu stagiul militar satisfacut.
Am incercat modalitatea de a ne casatori in Algeria dar investigatiile la autoritatile algeriene dureaza cam mult pana ne vor elibera un document in care sa ne aprobe incheierea casatoriei acolo si eu va trebui sa ma deplasez de 2 ori acolo, iar munca pe care il efectuez la servicu nu imi permite sa imi iau multe zile de concediu. Astfel, am ales varianta aceasta de a ne casatori in Romania.
Ce documente ar trebui sa pregateasca logodnicul meu si care ar fi pasii pentru legalizarea si supralegalizarea acestora, ce taxe ar trebui sa plateasca si cam cat timp ar dura ca sa stim mai precis pe cat timp sa i se faca invitatia in vederea obtinerii vizei de sedere scurta sau viza de sedere lunga.
Am sunat si la Ambasada Romana din Alger si nu ne-au dat detalii despre pasii care trebuiesc urmate in ceea ce priveste casatoria noastra.
Nu stiu care ar fi varianta cea mai buna pentru a ne casatori (acolo sau aici). Pentru mine prezinta chiar un mare dezavantaj, dat fiind faptul ca lucrez intr-o unitate de invatamant universitar si nu dispun de atata timp sa stau acolo pana ne lasa sa ne casatorim. Sistemul de acolo nu e promp, totul dureaza foarte mult si este foarte dificil sa obtinem raspunsuri, actele nu se aproba atat de usor.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce si cum am putea face.
Multumesc pentru atentia acordata.
Dupa ce am obtinut invitatia lui care s-a aprobat de la serviciul de Imigrari unde am depus dosarul, i-am trimis-o si a aplicat pt viza.
Trebuia sa isi faca dosar, sa aibe un extras de cont cu suma de 3000 euro pt 30 de zile (100euro / zi, dupa noua procedura), copie dupa pasaport, cazarea asigurata, rezervare bilet de avion, 2 poze si formularul de la Ambasada plus taza de 60 euro. Mai trebuia sa declare unde lucreaza si sa lase un nr. de telefon, date de contact al firmei unde lucreaza. Iar dupa o luna i s-a emis viza.