avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna externa institutii publice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna externa institutii publice

As dori sa aflu daca in temeiul art. 8 alin.1 din HG 518/1995 se justifica acordarea unei indemnizatii de deplasare (diurna) externa in procent de 50% pentru participarea la un seminar de perfectionare organizat de o firma din Romania si furnizat de partenerul sau extern, pentru care pachetul oferit si platit de catre beneficiar (institutie publica) cuprinde cazarea cu micul dejun pe perioada sederii plus " business lunch" in zilele de seminar. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 11:58, 30 Septembrie 2016
Justificarea angajatorului poate fi argumentata doar pe baza tarifului practicat de unitatea de cazare ,cost camera +mic dejun inclus si acel business lunch !
Acest aspect nu inseamna ca angajatul nu trebuie a beneficieze de diurna 100% !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea diurnei cu 50% pentru masă Geo1944 Geo1944 În cazul unei deplasări în străinătate la o conferinţă izolată de 3-4 ore (nu cursuri cu pauze de cafea, prânz), la care există în agendă un ... (vezi toată discuția)
Nivelul diurnei in situatia in care partenerul extern asigura masa de pranz Sparky1 Sparky1 in cadrul seminarului, in strainatate, la care participa angajatul, se acorda masa de pranz. In aceasta situatie, daca i se acorda doar pranzul, se poate taia ... (vezi toată discuția)
Deplasare externa narcisal narcisal In cazul unei deplasari externe pentru care se asigura transportul, cazarea si masa nu se mai deconteaza si diurna. Adica mie asa mi se pare corect. Diurna as ... (vezi toată discuția)