Buna ziua! Doresc ca in viitorul apropiat sa imi achizitionez o platforma auto care o sa o trag cu un jeep ( momentan fac scoala pt cat CE ) si as vrea sa stiu daca sunt obligat prin lege sa imi fac firma sau ceva de genul in cazul in care intentionez sa scriu pe platforma numarul de telefon si TRACTARI/TRANSPORT AUTO . Mentionez ca pentru inceput as vrea sa fac local si in tara dar in viitor ma gandesc sa aduc si masini de afara pe platforma .
Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Vreți să desfășurați o activitate lucrativă respectiv prestare de servicii transport, tractări auto. În urma acestei activități aveți un venit pe care trebuie să-l declarați și să plătiți impozit la stat. Va trebui să aveți un atestat pt transport - tractări. În consecință va trebui să aveți cel puțin o Întreprindere individuală (PFA cum se numea mai demult). Cel mai bine vă informați la ARR sau ISCTR - Min Transporturilor
Dacă o faceți ocazional e altceva. O puteți face numai dacă autovehiculul cumparat din Germania de ex. l-ați cumpărat cu acte în regulă pt uzul propriu sau pt o ruda ori prieten și persoana respectivă vă însoțește. Oricum, transportul de mărfuri și persoane este foarte clar reglementat în legislație și nu prea ai cum să fentezi însă PFA sau întreprinderea individuală tocmai asta reglementează, într-o luna ai profit in alta nu si de aceea se platește un impozit la sfârșit de an.