avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare carte de munca

In 2007am avut nevoie de o copie a cartii de munca pentru un imprumut.Am solicitat cartea de munca de la angajator, care era inregistrat in jud. Botosani, eu fiind angajata la punctul de lucru din Iasi. Dupa ce am inapoiat cartea de munca la angajator,acesta nu a mai depus-o la ITM Botosani.Anul trecut, cand am plecat de la acel angajator, am primit cartea de munca, dar aceasta nu era incheiata de ITM Botosani, asacum ar fi trebuit.Din acest motiv, la actualul loc de munca nu pot primi sporul de vechime pentru perioada 2007-2011. Precizez ca atunci cand am plecat, am solicitat de la angajator adeverinta de vechime, acesta mi-a eliberat-o, dardoar pentru perioada 2011-2015.
Intrebarea mea este, mai pot eu sa cer acum celor de la ITM Botosani sa-mi completeze si incheie cartea de munca,sau sa le solicit o adeverinta de vechime? Cum pot sa dovedesc contributiile pentru aceasta perioada?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 20:34, 1 August 2016
Da, puteti solicita ITM-ului sa va completeze carnetul de munca pana la data de 01.01.2011.

Dupa aceasta data, mergeti la angajatorul respectiv si solicitati in scris sa va elibereze adeverinta de vechime.

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.
Multumesc mult pentru promtitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez vechimea Llyly61@yahoo. com Llyly61@yahoo. com Buna ziua eu am lucrat din 2006 pina in 2010 la o firma cind am plecat nu am facut preavizul am plecat decit cu demisia nu am stiut ca trebuie sa ma duc atunci ... (vezi toată discuția)
Cim si contributii viorelus viorelus Cum pot verifica daca ,contractul individual de munca este inregistrat in REVISAL? Cum pot afla daca angajatorul plateste ,la zi contributiile mele catre stat? (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime de la multinationala lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: O persoana a lucrat la o multinationala mai multi ani. A incheiat contractul cu aceasta multinationala si i s-a ... (vezi toată discuția)