avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

care sunt actele necesare, care se trimit la casa de pensii pentru o persoana in pensie de invaliditate gr.III care lucreaza cu contract de 4ore pentru recalcularea pensiei ,are si termen de prescriptie .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 11 August 2016
dan_sibiu2016 a scris:

care sunt actele necesare, care se trimit la casa de pensii pentru o persoana in pensie de invaliditate gr.III care lucreaza cu contract de 4ore pentru recalcularea pensiei ,are si termen de prescriptie?

nu cunoaste nimeni despre cele scrise mai sus?

mai intreb ceva cu cat timp inainte se depune cerere la casa de pensii pentru inscrierea la pensia pentru limita de varsta, de la pensia de invaliditate daca a implinit varsta .
1. Pentru un pensionar de invaliditate gr. III nu se recalculeaza pensia de invaliditate pe timpul cat beneficiaza de ea.

2. Cand va indeplini conditiile pentru pensie pentru limita de varsta pensia de invaliditate se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaz avand in vedere si perioada de obtinere de venituri in timpul cat a beneficiat de pensie de invaliditate.

3. - Cererea pentru pensie pentru limita de varsta se depune la Casa de Pensii incepand cu ziua in care implineste varsta standard de pensionare.
- Ar trebui sa nu mai depuneti alte acte la Casa de Pensii deoarece angajatorul dvs. a trimis declaratiile nominale lunare (D112) cu veniturile obtinute si contributiile datorate.
- Celelalte acte necesare le aveti depuse la dosarul pentru pensie de invaliditate.
este vorba despre un pensionar de la Casa Sectoriala de Pensii a M.A.I. va multumesc !
La fel se procedeaza si in cazul caselor sectoariale de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare gradul 3 , cu drept de munca CRIMO CRIMO SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA AM GRADUL 3 CU DREPT DE MUNCA. IN URMA CU 4 ANI 4 LUNI MI-AM GASIT DE LUCRU CU JUMATATE DE NORMA CF. LEGII. SI ACUM ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea ... (vezi toată discuția)