avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente

Buna ziua,
Am un salariat care nu a mai venit la munca de mai bine de 1 saptamana, l-am pus absent nemotivat, am inceput cercetarea disciplinara si nu s-a prezentat, dar nici confirmarea de primire a instiintarii inceperii cercetarii disciplinare nu am primit-o.
Temerea mea cea mare este sa nu apara cu un certificat medical, deoarece, inainte de a absenta nemotivat a solicitat o adeverinta medicala, dupa care s-a facut nevazut.
Am 2 intrebari:- ii pot face incetare cim , chiar daca nu am primit confirmarea de primire a informarii de cercetare disciplinara?
- daca aparare cu un certificat medical ( dupa ce ii incetez cim) ce fac?
Cum ma sfatuiti sa procedez. Mentionez faptul ca , contractul nu l-am suspendat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:09, 3 August 2016
Parerea mea este sa-i mai trimiteti inca o data convocarea la cercetarea disciplinara si sa asteptati confirmarea de primire.
Tocmai acum 15 min am primit confirmarea de primire dar cu plic cu tot, deci nu a ridicat plicul. Oare ar fi mai bine sa-i suspend CIM? sau sa-l trec in continuare nemotivat?
Ce sa fac?
Multumesc
comancorinaadelina a scris:

'''
Temerea mea cea mare este sa nu apara cu un certificat medical, deoarece, inainte de a absenta nemotivat a solicitat o adeverinta medicala, dupa care s-a facut nevazut.

...



Nu am reusit sa inteleg,v-a solicitat angajatul o adeverinta cu zilele de cm in ultimile 12 luni in vederea eliberarii unui concediu medical ,sau a solicitat de la medic o adeverinta medicala pe care v-a prezentat-o dvs in calitate de angajator?
Este f important acest aspect,pt ca poate clarifica modalitatea de actiune !
comancorinaadelina a scris:

.... am primit confirmarea de primire dar cu plic cu tot, deci nu a ridicat plicul. Oare ar fi mai bine sa-i suspend CIM? sau sa-l trec in continuare nemotivat?
....



Aveti doua posibilitati :
- fie continuati cercetarea disciplinara si va prevalati de prevederile art.251 alin.3 C.mun.

art.251 C.mun.
....
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
.....

- fie il pontati nemotivat in continuare si ii mai trimiteti o noua convocare la comisia de discplina.
Salariatul a solicitat de la mine (firma ) o adeverinta pentru medic , cu nr. zile concediu medical
Multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Salariatul a anuntat la cateva zile ca este in cm anymaryh anymaryh Buna ziua, Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: in ziua de 16.11.2017, un salariat a avut o discutie contradictorie cu seful cu referire la ... (vezi toată discuția)
Este abatere ? termen anuntare angajator despre concediul medical goplanet goplanet Luni ma simt rau si nu ma prezint la servici, ma duc marti la medic si imi da concediu medical retroactiv marti dupa amiaza, iar eu anunt ca sunt in medical ... (vezi toată discuția)
Data decizie incetare, 61, a alinadobre alinadobre In situatia in care un salariat este convocat pt a fi cercetat disciplinar (pt. absente nemotivate) si nu se prezinta la convocare, se face proces verbal, apoi ... (vezi toată discuția)