Intradevar va fi greu de motivat de ce cumparatorul nu a depus diligente minime de informare inainte de a semna actul de vanzare.
In principiu, ca sa poata fi invocat un viciu de consimtamant sau nulitatea actului, este necesar ca partea lezata sa fi actionat, negociat, contractat cu buna-credinta.
Ce inseamna diligenta, cercetari, convingere? Inseamna ca atunci cand exista registre si formalitati de publicitate, de oricare ar fi ele, care pot fi consultate public, asa cum este registrul anafului cu privire la timbrul/taxa de mediu, (...)
(...) cumparatorul are obligatia (in considerarea bunei sale credinte) sa depuna eforturi minime pentru a se informa anterior cu privire la bunul ce urmeaza a fi cumparat, ceea ce in speta noastra nu s-a intamplat, caci cumparatorul (...) nu s-a informat anterior la anaf, ci ulterior, asa cum ati spus si dvs.
Acest fapt, vanzatorul il poate, la randul sau, invoca ca fiind intelegerea partilor, adica - "da este adevarat ca dintr-o eroare am scris pe site ca auto are timbrul de mediu platit, dar i-am adus acest fapt la cunostinta cumparatorului, care a acceptat situatia intrucat ...autoturismul [...] este foarte bun în raport cu prețul pe care l-a plătit", aici v-am citat pe dvs..
~ final discuție ~